Banuiesc ca te referi la pre-judecata nu prejudiciu.
Poti intampina dificultati la angajare, daca cel care te intervieveaza (din comisia de intreviu), este o persoana rigida, cu mentalitate invechita. Evident ca te va pica si nu-ti va spune adevaratul motiv, alegand unul profesional daca nu esti calificat sau ca esti "prea calificat" pentru nivelul jobului oferit, doar ca sa nu te angajeze.
In ce priveste un loc de munca unde nu se accepta parul lung nu cred ca exista, fiindca si in industria alimentara daca lucrezi, poti sa-ti strangi parul in coada si sa-ti pui plasa pe par, asa cum procedeaza toata lumea care munceste in industria alimentara.
Daca totusi ai grija si mergi la interviu cu parul proaspat spalat, pieptanat si strans in coada, nu cred ca ar avea cineva motiv sa te elimine, mai ales daca profesional esti foarte bun.
"am parul lung as putea sa nu fiu acceptat..."
zero : Nu conteaza cât de lung ai parul. Important e cât şi cum gândești
Prejudecatile, ca prejudiciul e altceva )))
Ori ca sunt nespalati, satanisti, muieri si tot felul. Sunt irelevante parerile lumii, si daca ai parul scurt se gasesc unii sa judece, chiar si daca esti chelios. Poarta parul exact iti place, se gasesc destule care sa fie fierte dupa pletosi, chiar nu conteaza parerile negative, daca tie iti sta bine lasa-l sa creasca, si eu mi-as lasa parul mare o perioada sa vad cum imi sta dar nu prea am rabdare sa-l las sa creasca, macar o coada sa-i fac, doar de curiozitate.
Da, uneori se intampina greutati la angajare, mai ales pe acele posturi in care se vine in contact cu populatia. De ce? Pentruca un barbat pletos este asociat cu o persoana neingrijita. E o vorba romaneasca: Respecta-te tu intai daca vrei sa te respecte altii.
O sa-mi sara multi in cap ca am o gandire comunista, cum zicea un copil despre parintii lui. Eu va spun ce zice "poporul".
Nu dezvolt problema, dar pe ici, pe colo spune adevarul.
E una care ma amuza putin, de ce sa mint, am auzit multi tipi cu plete fiind porecliti de prieteni IIsus sau Jesus
Pletosii barbosi, nu toti si sa fie sateni )))
Da,nu stiu dupa ce criterii dau verdictul
Depinde de locul de munca, daca vrei sa fii asistentul unui politician, sau orice PR IRL (relatii cu publicul in viata reala, adica nu la telefon sau altceva) cu parul lung iti da un sut in... bijuteriile de familie doar pentru ca ai incercat
daca lucrezi in IT, poti sa vii la servici cu pleata in vant, cat timp nu puti, pe toti ii doare in pix
ca orice altceva... DEPINDE
eu de ex. imi e prea sila sa ma tund, si port parul pieptanat bine, si prins la spate, si par mai ingrijit (pentru ca e pieptanat bine) decat daca as avea par de 5cm si ar arata ca niste late in toate directiile