anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care termometre sunt mai precise, cele digitale sau cele clasice, cu mercur?

11 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Termometrele clasice sunt cele mai bune.

cami
| cami a răspuns:

Chiar daca "tehnologia" s-a dezvoltat, le prefer pe cele clasice cu mercur.

| dulshe a răspuns:

Clasice cu mecur!

daniela
| daniela a răspuns:

Cele clasice din cate stiu eu sunt mai bune.

| Brotacelu a răspuns:

Clasice cu mercur

lolita
| lolita a răspuns:

Acum nu mai are importanta, in cat or sa scoata de pe piata termometrele cu mercur.

| Elly4all a răspuns:

Buna, cele clasice cu merur sunt cele mai exacte!/.
ByehappyElly

| jedi_7867 a răspuns:

Sunt curios si eu pe ce-si bazeaza afirmatiile cei ce au raspuns pana acum. Pe legende urbane? Pe sfaturile bunicii?
Atat cele cu mercur cat si cele digitale sunt la fel de precise (aprox 98%) Diferenta consta in faptul ca cele digitale sunt mai usor de citit si nu polueaza mediul inconjurator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In general tot ce inseamna aparat de masura, trebuie sa fie aprobat metrologic.in contextul in care are aceasta aprobare, poti fi sigur de precizia lui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In mod normal nu se mai comercializeaza cele clasice cu mercur. Ca si precizie sunt mai bune cele electronice insa problema e alta; numarul de rebuturi (sau bucati cu probleme) la cele electronice e mult mai mare decat la cele cu mercur. O a doua problema este accea ca cele electronice se uzeaza in timp, ca orice circuit, pe cand cele cu mercur singurul lucru care le-ar face sa nu mai masoare bine ar fi sa se sparga.
In concluzie: electronice: pro (precizie mai buna), contra (cost ridicat, cost intretinere ridicat, fiabilitate scazuta); clasice: pro (fiabilitate ridicata, cost scazut, intretinere zero), contra (risc ridicat de spargere si de inhalare mercur - extrem de toxic)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Termometrul clasic cu mercur.
Și pe secția de caridiologie-unitate coronariană întâlnești tensiometru cu mercur.
Sunt cele mai sigure până în prezent față de cele digitale.
Pa, pa.

Întrebări similare