| xibalba a întrebat:

Cat e la voi abonamentul lunar pe mijlocul de transport in comun(specificati si orasul)? Conditiile cum sunt?

In pitesti e 56 lei/luna pe o singura linie, iar cand ma duc la liceu si ma intorc nu prind niciun loc jos, pe scaun(decat foarte rar). Sa zicem ca nu asta ar fi problema, dar in autobuz e o aglomeratie incredibila, mai ales la orele cand ies eu de la liceu. Nu stiu, ma gandesc ca de 56 lei/luna ar putea asigura conditii mai ok pe mijloacele de transport. La voi cum e?

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In Bucuresti, 50 de lei pe luna abonamentul pe toate liniile transportului de suprafata. Conditiile depind de ora si de linie, pe linia de tramvai pe care circul eu sunt in general bune.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

În Bucureşti este 50 ron abonamentul pe toate liniile şi 65 pe toate liniile + liniile preurbane.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

24 lei pentru elevi. Orasul e mic, sunt doar trei trasee. Dintr-un capat in altul, is cam 3-4 km, deci, merg pe jos. Onesti. happy

| Flav a răspuns:

@Monique 110ron/luna? Asta e abonamentul la taxi?

| AvalohAlyn a răspuns:

La mine in Galati, pretul abonamentului este redus la jumatate, devenind doar de 16 lei.Conditiile sunt bune, depinde unde urci, normal ca e aglomeratie la orele de varf...

| Lora_6439 a răspuns:

Eu sunt din Bucuresti si platesc 12 lei si 50 de bani pe luna la metrou... stiu ca nu e metrou si in alt oras. Dar e mai confortabil. Nu astept in ploaie, ninsoare, frig si de multe ori prin si loc pe scaun happy

| antonia09 a răspuns:

Eu locuiesc in Stuttgart si platesc abonament intreg 50, 30 euro/luna si este valabil pe toate mijloacele de transport in comun. Aici abonamente sunt pe zone.
Cu el ma pot plimba nestingherita cu autobuzul, tramvaiul si metroul.
Conditiile de transport sunt ok, totusi exista anumiti soferi pe autobuze care au un stil de condus care imi aduce aminte de tara, adica pun frane bruste sau demareaza in asa fel incat zici ca transporta cartofi nu calatori.

| Razvan a răspuns:

In Tg-Jiu abonamentul pentru elevi costa 25 ron.Nu are sens sa vorbesc de conditii.La absolut orice ora ai fi in mijlocul de transport in comun e o aglomeratie... Iarna nu e o problema dar varasad

| OnWeed a răspuns:

Acum ca citesc asta ma simt noroc ca stau in Bucuresti. La mine pe o singura linie cu reducerea de elev e 15lei, fara reducerea de elev 30LEI si pe toate liniile cu reducere 25LEI si fara 50LEI. Deci e o diferenta uriasa. In ceea ce priveste locurile pe scaune, e mai mult de noroc. De obicei cand plec pe la 10-12 e plin de babe si mosi care se aseaza repede jos sau le cedez locul din politete si seara cand ies pe la 6-7 e plin de oamnei care se intorc de la munca.

| D33d33wttzzaaaaaaa a răspuns:

Si eu sunt din pitesti, deci costa la fel.

| zuly a răspuns:

In Cluj, studentii care sunt la buget au abonament gratuit pe 2 linii la alegere care se pot modifica de la o luna la alta. Cei de la taxa dau vreo 23 de lei parca, tot pentru 2linii/luna.

| MissD a răspuns:

Inseamna ca eu ar trebui sa ma simt privilegiata. La mine e 30 de lei pe luna, pe toate liniile autobuzului si ne mai da si de la scoala o reducere. Deci ne costa si mai putin. Intr'adevar conditiile sunt aceleasi. Foarte aglomert, cateodata nici nu poti sa urci desi urc de la a 3 statie de capat.
P. S. sunt din braila

| Monique_3125 a răspuns:

Buna! Aici, in Brasov, eu platesc 110 lei/luna si fara reducere, cu toate ca sunt elev... dimineata mereu prind loc, pentru ca pleaca din capat, dar cand ma intorc-mai rar...happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La mine in oras(Timisoara) pe o singura linie, cu reducerea aceea de elev este 26, 5 lei, iar fara reducere este 53lei. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aaa am uitat sa zic de conditii, ca mi se lipeste obrazu` de geam si ca trebuie` sa indur mirosul de transpiratie al unora, sau de parfum ieftin al 'cocalarilor' oh go on. Dar dupa`masa prind loc tot timpu` pentru ca il iau fix de la capat, in schimb dimineata... jale!:-

| Licurici_2296 a răspuns:

Galati: cu maxi-taxi : 1Ron calatoria. deci 2 roni, de 5 ori pe saptamana. 2*5*4= 40ron. Nu am auzit de abonament la maxi big grin, insa de locuri libere nu se punea problema. Cu autobuzul nu stiu, insa nu cred ca e la fel de scump in Pitesti, iar elevii si studentii au reducere.

| bittersweet a răspuns:

In bucuresti e 50 lei/ intreg si 25lei/elevi. Eu am pe toate liniile, ceea ce mi se pare convenabil, avand in vedere ca schimb un tramvai si 2 masini pana la liceu. Plus alte trasee, ca nu ma duc mereu numai la scoala.

De conditii nu vorbesc, pentru ca singurul mod de a nu mai fi aglomerat este sa suplimenteze numarul de masini/tramavaie de pe traseu, cel putin in orele de varf.