| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cat timp sunt oamanii vegani? De ce exista veganismul si care sunt avantajele si dezavantajele sale? Ma gandesc sa fiu si eu vegan dar vreau sa intreb cat de greu este sa fi vegan si daca exista produse vegane in Romania! Este sanatos sa fi vegan sau ai un sistem imunitar slabit?

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

„Dieta vegana este un regim alimentar care exclude toate produsele de origine animala, inclusiv carne, peste, produse lactate, oua si miere. Aceasta se bazeaza exclusiv pe alimente de origine vegetala precum legume, fructe, cereale, nuci si semințe."

Produse vegane sa gasesc si numai tu stii daca poti manca numai asa ceva.

| anonimg a răspuns:

Renunți la carne, dar treptat. Nu scoți carnea complet din alimentație decât după cel puțin un an. Faci lucrul acesta treptat, și în măsura în care ai învățat să cunoști bine alimentele. Veganii își fac injecții cu niște vitamine (B1 și B2 parcă), deoarece acestea s-ar găsi numai în carne. Fără vitamine apar boli deosebit de grave.
Eu îți recomand să devii la început ovo-lacto-vegetarian. Adică să consumi și ouă, lapte, brânză, până când corpul se obișnuiește fără carne.

A fi vegan înseamnă să mănânci totul crud, fără a mai fi preparat.
A fi vegetarian înseamnă a mânca aceleași produse ca un vegan, dar preparate termic.
A fi ovo-lacto-vegetarian înseamnă a mânca și ouă, lapte, brânză, etc.

Eu îți recomand vegetarian. Am încercat și eu vreo 3 luni să fiu vegetarian, dar la urmă m-am simțit slăbit. Apoi am mâncat carne și m-am simțit întărit.
Consum carne și astăzi, dar rar. Nu fac din ea un aliment de bază. Ca adventist de ziua a șaptea, nu consum carne de porc sau alte cărnuri considerate nesănătoase.

Un stil de viață sănătos nu constă numai din a renunța la carne. Ci constă în a mânca la ore potrivite, a face mișcare, și a avea relații bune cu oamenii și cu Dumnezeu. Pentru că "un duh mâhnit usucă oasele; dar o inimă veselă este un bun leac".
Oamenii se îmbolnăvesc și de la alimentație nesănătoasă, dar și de la necazuri și supărări.

Creierul este strâns legat de stomac. Tot ce mâncăm afectează capacitatea noastră de judecată. Prea multă carne trezește în noi instinctele animale, denaturează judecata. Carnea este un aliment greu digerat. Ea rămâne multe ore în intestin până iese afară, și asta cauzează cancerul de colon. Carnea nefiartă are pe ea multă grăsime. Aceasta se depune nu numai vizibil la exterior, dar ea se depune și pe celelalte organe interne, pe inimă, ficat și altele, îngreunând activitatea acestor organe. Grăsimea se mai depune și pe interiorul vaselor de sânge, purtând numele de colesterol, și acest lucru îngreunează circulația sângelui. Tot grăsimea face ca sângele să devină îngroșat; asta înseamnă trigliceride mari și nu este bine.
Verdețurile nu doar că te fac sănătos, dar te fac să te simți sănătos. Este obligatoriu ca atunci când mâncăm carne sănătoasă, să consumăm și o salată de crudități, deoarece ajută la digestie.

Îți recomand să citești gratuit cartea "Dietă și hrană" de Ellen White. O găsești în aplicația EGW Writings2 din magazin play.

| MarianWLF a răspuns:

Daca vezi acest stil de viata ca pe un chin mai bine nu il adopti, poti fi la fel de sanatos si mancand carne.