Curiozitatea ta nu poate fi satisfacuta tocmai pentru motivul ca statele sunt cele care decid cui si in ce conditii acorda cetatenia, nicidecum persoanele! Exista tari care considera cetatenia dubla sau multipla ca fiind de dorit (dezirabila) cum este de exemplu Australia care considera ca acest statut sporeste sansele cetatenilor proprii de a intretine contacte la nivel global. Exista tari care permit cetatenia dubla sau multipla dar nu o recunosc prin lege, adica fie indivizii sunt tratati ca cetateni ai acelei tari, fie nu( de ex: unele state ale fostei URSS, unele state arabe ). Alte tari considera cetatenia multipa ca fiind indezirabila si iau masuri ca sa o previna, adica cetateanul lor isi pierde automat cetatenia daca va cere si va obtine cetatenia altui stat(de ex. Japonia)
Raspuns: in Australia un cetatean australian va fi tratat drept simplu cetatean australian, indiferent de cate cetatenii are. Similar pentru oricare alta tara (de ex. Romania).
Singura exceptie de la regula asta este aplicarea dreptului european la imigrarea membrilor de familie, pentru cine detine cetateniile a doua tari din UE/SEE (de ex. cetatean roman si bulgar in Romania).
Eu daca m-as casatori cu o turcoaica din Franta, copilul nostru ar avea patru cetatenii.
Nu exista limita de cetatenii, insa unele state va obliga sa renuntati la celelalte cetatenii cand o obtineti pe a lor.
Daca ai doua cetățenii, poti sa tii-o iei si pe a treia? Sa zicem ca vrei sa-ti iei cetatenie românească.
Depinde daca cele doua tari in care esti cetatean iti permit asta. De ex. daca esti olandez si primesti voluntar cetatenia romana (adica la cerere, nu prin nastere), pierzi cetatenia olandeza. De la aceasta regula generala exista niste exceptii.
Dar daca ai si cetatenie italiana si una din America de Sud, ti-o poti lua si pe cea romana?
Daca tarilor respective nu le pasa ca iti iei inca o cetatenie, da, se poate. Italiei nu ii pasa, vezi http://en.wikipedia.org/......nality_law
KejeGM întreabă:
Rusupaul1991 întreabă: