1o Kg la trimitere standard (adica mai ieftina cu alte cuvinte) si 15 Kg. daca este trimitere voluminoasa (platesti mai mult). Merge si pana la 20 Kg daca este unicorp. Adica daca obiectul nu poate fi divizat. Exemplu un scaun de 20 Kg sau alt obiect.
Pana la 15 colet normal, nu 10.
Toate coletele sunt normale indiferent de greutate. Ideea este ca pana la 10 Kg. este un tarif si peste 10 pana la 15/20 altul. Cand contrazici pe cineva ar trebui sa ai si o dovada. Nu era bine daca intrai pe pagina lor oficiala si te documentai? Oricum eu nu te-am intrebat nimic! Uita-te sus acolo pe pagina lor si vezi ca scrie 10-15/20: http://bit.ly/2HYv0Ov Trebuie doar sa inveti sa citesti.
Lucrez la poștă. )))))
Informațiile alea sunt și de acum 1 an. Sunt și alte tipuri de colete. A întrebat până la ce greutate se pot trimite coletele, nu legat de valoare și cum se schimbă. Când ai trecut ultima dată pe la un oficiu poștal? Din moment ce scriu, argumentul cu cititul este de grădiniță.
Pe site-ul lor apare și ceva legat de ambalare. Dacă mă iau după ce scriu ăia acolo, o să fiu sancționată pentru că nu respect procedurile. Până și diriginții au observat că sunt nereguli cu ce scriu ăia pe site și ce ne spun de la OJP-uri. Una scrie pe site, alta în instrucțiunile poștale. Data viitoare când vrei să pari deștept, sugerez să mergi la un oficiu poștal.
Mergi aici:
http://www.posta-romana.ro/......ditii.html
Apoi cauti "kg" in pagina si citesti.
Ambalezi coletul, astfel încat conținutul să fie protejat. Fără reclame pe cutie sau ambalaj. Ai grijă să nu lipești hârtii. Nu e voie pentru că ele se pot rupe și astfel coletul nu mai ajunge la destinație, nici măcar la expeditor nu se întoarce. Poți trimite orice colet până la 15 kg. Dacă are mai mult, cei de la poștă trebuie să știe ce trimiți. Coletele cu conținut indivizibil sunt acceptate până la 20 kg. Aici nu merge să minți. Spui că ai o mașină de cusut și de fapt ai haine sau alte chestii. Completezi un buletin de expediție cu nume, stradă, număr, localitate și județ. Eventual și cod poștal. Dacă vrei să îți trimită bani când ridică coletul, completezi și un mandat poștal. La el se inversează. Asta însemnând că, pe acela expeditorul devine destinatar ( pentru că se întorc bani la acesta). Întreabă persoană dacă strada și numărul sunt ca în buletin. Nu îl poate ridica dacă adresa nu este corectă. Sper că te-am ajutat.
ioana181 întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: