anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cate tipuri de bere exista in lume? Nu ma refer la marci, doar la tipuri.

7 răspunsuri:
auran
| auran a răspuns:

Ar mai fi asa numita bere de iarna "Winter Beer"

Winter Beer (Bere de iarna) este tipul de bere care isi face aparitia de la sfarsitul lui octobrie pana in martie. Bere de iarna este numita si berea de sarbatori deaorece se obisnuieste sa fie preparata pentru a fi consumata in aceasta perioada a anului.

Este bine de stiut ca berea mai sus amintita nu este o inventie moderna, o gaselnita a oamenilor din marketingul de azi. In perioana europei pagane era preparata o bere pentru celebrarea solstitiului de iarna. Din cauza ca deja era mai frig se prefa ca berea sa contina mai mult alcool decat berea consumata vara. Mai tarziu, manastirile in care era fabricata berea au creat un anume tip de bere pentru pelerinii prezenti la celebrarea Craciunului.

| covexrobu a răspuns:

Sunt de fapt 3 tipuri de bere dupa cum stiu eu. Am vazut de curand la tv. Este berea blonda si cea neagra. Cea blonda se imparte in 2 tipuri : lager si cea obisnuita(nu mai stiu cum se numeste exact sad ) diferenta consta ca una are drojdie in componenta iar cealalta nu are drojdie si fermenteaza mai greu. Au aratat la TV ca la un bar din belgia se produce berea fara drojdie si cel care o producea a aratat un tip de bere dintr-un butoi de stejar care a stat acolo 3 ani si zicea ca mai trebuie sa stea inca 1 an si inca putin.

| vladimir23 a răspuns:

Din cate stiu sunt 2 tipuri de bere neagra si cea obisnuita dar am mai aflat:
Tipurile de bere


Deja s-a creat un stereotip bine definit pentru băutura numită „bere".

Prin bere înţelegem o băutură alcoolică fabricată din malţ, drojdie şi apă. Dar ce reprezintă malţul? Pentru pregătirea acestuia, gramineele originare se pun la încolţit, se mărunţesc, iar apoi se prepară o infuzie. Pentru prima dată, întâlnim menţiuni despre prepararea băuturii ce corespunde descrierii berii într-un tabel mesopotamian ce datează din anul 7000 î. e. n. Acolo este descrisă reţeta „vinului din cereale". Totuşi, nu este posibil de a spune cu exactitate unde este patria berii şi ce produs a fabricat omul mai întâi – berea sau pâinea. Locuitorii Mesopotamiei şi ai Egiptului au fost primii care au folosit procesul de pregătire a malţului din cereale.

Monahii galezi au fost cei care pentru prima dată au adăugat în bere hamei. La început, cuvintele „bere" şi „ale" se foloseau pentru definirea a două băuturi diferite – „bere" era băutura în care, spre deosebire de „ale", se adăuga întotdeauna hamei. Treptat, producătorii de bere au început să adauge hamei în toate tipurile, iar cuvântul „bere" a început să se folosească pentru a defini berea ca o categorie de produs, incluzând doua mari sub categorii – „ale" şi „lager".
Berea de tip „ale" se fabrică prin metoda anglo-americană de fermentare a drojdiei în straturile superioare, la temperatura camerei.
„Ale" include un şir vast de stiluri de bere, cum ar „Bitter", „Porter", „Stout", „Barley Wine", „Trappist", „Lambic" şi „Alt".

„Bitter" (Amară)
Din acest grup fac parte câteva tipuri de bere, având culori de la galben deschis până la maro deschis. Toate tipurile sunt seci, cu un gust amar bine pronunţat. Sunt cunoscute ca sorturi de bere îmbuteliate în sticlă. Pentru pregătirea lor se foloseşte orzul cel mai deschis la culoare şi cel mai bine curăţat, din care se obţine malţ deschis la culoare, şi o cantitate mare de hamei, ceea ce conferă băuturii un gust specific de hamei. „Light ale" – este un tip de bere uşoară, seacă, perfect transparentă şi cu o spuma consistentă. Dintre toate tipurile de bere „bitter", aceasta este cea mai deschisă la culoare, având o densitate de 1030. „Pale ale" – este o bere mai densă şi mai tare, densitatea acesteia oscilând între 1040 şi 1045. Are un gust mai specific de hamei şi o culoare galbenă intensă. „Indian pale ale" este o varietate a tipului „pale ale" care se prepara în sec. XIX pentru trupele britanice din India. „Mild ale" – este un tip de bere mai slab decât cele precedente (3-3.5% alcool) şi poate avea chiar şi nuanţă maro închis. Densitatea este de circa 1030.


„Barley Wine" (Vin de orz)
Este un sort de bere absolut deosebit, cu un conţinut foarte înalt de alcool şi o densitate mare – 1080. Este de o culoare purpuriu de rodie închis şi are gust de vin.
„Porter"
La începutul sec. XVIII, în „casele de ale" londoneze (ale-house), exista obiceiul de a servi „three threads", ceea ce înseamnă un mix de trei tipuri de bere – ale, bere şi two penny (bere tare ce costa 2 pensete pentru o ocă). În jurul anului 1720, berarului Harwood îi veni ideea de a fabrica o bere care ar avea un gust similar cu cel al mixului din aceste trei băuturi. El şi-a numit berea „entire". În câţiva ani, berea deveni cunoscută ca „porter" (de la „porter’s ale" – berea „ale" a cărăuşilor), deoarece era populară printre cărăuşii londonezi. Porter reprezintă o bere tare, cu o densitate de circa 1040 şi un gust profund de hamei.
„Stout"
Este grupul celor mai brune sorturi de bere. Se prepară dintr-un amestec de malţ obişnuit şi prăjit, şi are un gust intens de hamei. Berea „stout" este o băutură cu precădere engleză şi, în general, nu se prea vinde în alte părţi. Cea mai brună bere din grupul „stout" este berea „extra stout", categorie din care, de altfel, face parte renumita marcă „Guinness".
„Lambic"
Este un tip de bere „ale" ce se fabrică în unele regiuni din Belgia. Infuzia de malţ se lasă la aer liber, iar procesul de fermentare se produce cu ajutorul drojdiilor „sălbatice" din aer. Pentru rafinarea gustului, de obicei, se adaugă arome de fructe.
o altfel de bere?:
1) Bere pentru caini
Gerrie Berendsen a vrut ca si animalului sau de companie sa se bucure de una dintre cele mai apreciate inventii ale omenirii - berea. Astfel, el a creat pentru catelul sau insetat o bautura speciala din carne si malt, care chipurile ar avea gust de bere. Kwispelbier este non-alcoolica si poate fi consumata chiar si de oameni, numai ca pretul acestei bauturi este de trei ori mai mare decat cel al unei Heineken. In fotografia de mai sus il puteti vedea pe Benito, un chihuahua de 5 ani al carui stapan este chiar inventatorul berii Kwispelbier.


2) Duff Beer
Va mai aduceti aminte de "Duff", bautura preferata a lui Homer Simpson? Ei bine, datorita unui mexican pe nume Rodrigo Contreras Diaz, berea e acum disponibila in varianta reala pentru cei mai curiosi dintre dumneavoastra. Produsa in Jalisco si distribuita numai via Internet, Duff Beer s-a dovedit a fi un real succes, producatorul reusind sa vanda in 2 saptamani 200 de baxuri, a cate 12 sticle de bere. Fiecare bax costa 20 de dolari (taxele de curierat nu sunt incluse in pret).

3) Beer Milk = Bilk
Un producator de bere din Hokkaido (Japonia) a lansat de curand o bere pe baza de lapte, denumita sugestiv... Bilk. Ideea a venit ca solutie la problema cu care se confruntau fermierii din orasul mai sus amintit, productia de lapte fiind mult mai mare decat cererea. Berea are gust de fructe si face pereche buna cu dulciurile. Datorita aromei sale, producatorii spera ca berea sa fie populara in randul doamnelor.

4) Bere pentru nevazatori
Uerige, una dintre cele mai apreciate beri din lume, vine acum sub o noua eticheta, destinata nevazatorilor. Noua eticheta este scrisa in Braille, producatorii acoperind astfel o nisa neexploatata pana acum. Berea este aceeasi, difera doar ambalajul!
Berea a apărut acum cca. 6000 de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Berea blondă: clasică, fără alcool, cu gust fin de lămâie (recomandat fetelor) și cea neagră.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

20000

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

2

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu deastea

Întrebări similare