| xCangur a întrebat:

Cati mAH are o baterie AA 1.5 V?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

laughing rolling on the floor laughing
Cica "bateriile au capacitate de stocare".
laughing rolling on the floor laughing
Incearca sa stochezi (incarci in baterie curent) si vezi cat va dura pana ce... EXPLODEAZA! tongue

La baterii "uscate" energia electrica generata este in functie de multi parametrii, precum VECHIMEA, compozitia pastei electrolitice, materialele din care sunt facute electrozii etc.
Totodata, au un comportament diferit de bateriile de acumulatori, in sensul ca:
- mentin tensiunea timp mult mai indelungat, mai ales daca curentul de sarcina este 0 sau foarte mic
- daca curentul de sarcina este foarte mare si pe termen scurt, bateriile "uscate" se "regenereaza", tensiunea revenind aproape de tensiunea nominala in scurt timp, devenind in continuare functionale (reactia chimica de ionizare continuandu-se).

Ca urmare, energia unei bateri "uscate" variaza in functie de regimul electric de folosire

| sierra1 a răspuns:

De fapt răspunsul e nuațat.
Intrebarea ta e legitimă și CORECTA (câți mAh furnizează...)
De exemplu curentul absorbit de o sarcină raportată la unitatea de timp o poți exprima în mAH. Dacă e important, poti facce un mic experiment. Pe baterii nu se inscrie uzual parametrul ăsta pentru că o utilizezi până la drenare și nu e repetitiv

| MihaiNicu23 a răspuns:

Se foloseste pentru acumulatori mah.

| ziftode a răspuns:

Lol
ala e un parametru de acumulator, si la acumulatori li se spune tot "baterii" doar ca e impropriu
iar un acumulator cu cat are mai multi mAH cu atat tine mai mult dupa o incarcare, insa asta e scris pe el (acumulator)

| Salontanul a răspuns (pentru ziftode):

Din pacate trebuie sa te contrazic. Si bateriile au capacitate de stoocare.

| AwGenetix a răspuns (pentru ziftode):

Jenant. lol degeaba

| ziftode a răspuns:

Nu imi e jena sa recunosc cand gresesc
presupun in mod sincer ca si la baterii exista un parametru asemanator, poate chiar identic (mAH) care denota aproximativ cat respectiva baterie mai "are curent in ea"
dar, NU AM VAZUT SAU AUZIT NICIODATA de valoarea asta la o baterie, NIMENI nu il posteaza nicaieri, ci doar reclama "Duracell tine de *pana* la de 10 ori mai mult" (decat concurenta, presupun)

morala, e o intrebare foarte buna, dar, se pare, ca fara un raspuns "oficial"

Ok. Am gasit eu cu chiu cu vai. Uite aici: http://bit.ly/2F5lBzs
Sa nu spui ca-i acumulator ca scrie pe ea: "DO NOT RECHEARGE". Poate citeste si "Bula"!

| ziftode a răspuns (pentru Salontanul):

Misto, este asa cum spui, iar de baterii pe Lithiu nu am mai auzit pana acum, deci e foarte interesant, oricum cei care au scris pagina sunt pe dinafara, pentru ca au scris Li-Ion, care e acumulator, deci au ignorat ce scrie pe baterie in sine!

Asa este! N-am bagat de seama. Acum am vazut si eu. Asta-i viata!

| Popa_Vali_1967 a răspuns (pentru Salontanul):

Site-ul ala vaneaza fraieri. Tehnologia cu Litiu la baterii scoate 3 v /pila, si nu sunt reincarcabile. Tegnologia Li-ion cum zic aia, scoate 3.6v/pila si sunt reincarcabile. Nu s-a inventat inca nimic cu Litiu sa scoata 1.5v! Referitor la intrebare, mai corect era sa se intrebe cam ce capacitate are o baterie alcalina AA. ma interesa si pe mine daca a facut cineva masuratori. Se pare ca sunt numai capete luminate care nu stiu decat sa dea din gura aiurea. Evident ca ORICE baterie indiferent ca o arunci la golire sau este reincarcabila, ( adica acumulatori,) are o capacitate masurabila in mAh. Numai ca din motive comerciale producatorii nu scriu acesta valoare pe produs. De ce? simplu: La un acumulator nu are un impact prea mare, reprezinta faptul ca trebuie sa le incarci mai repede sau contra un ban in plus le incarci mai rar. La baterii normale, reprezinta momentul in care le arunci. Da prost la vanzare. Mai macanea cineva mai sus ca aceasta capacitate este diferita in functie de curentul care se trage din ea. Adevarat, dar si la acumulatori este exact la fel! acolo se scrie insa capacitatea! Explicatia asta nu tine! Intrebarea a fost pusa, TOCMAI pentru ca niciun producator nu trece aceasta valoare pe baterii si da, capacitatea scade odata cu vechimea de stocare! Pentru o baterie uzuala alcalina AA relativ proaspata,(nu mai veche de 1 an) o Vartra, Duracell, Panasonic, Sony (nu china vapor) ar trebui sa fie undeva la 2000mA.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde... de la 400/900 mAh alea cele mai proaste, pana la 1700/3000 mAh alea alcaline.

Pentru "experti", o baterie are o capacitate de stocare a energiei, indiferent ca este reincarcabila sau nu.

| Cogerean_Ionel_1953 a răspuns:

Citi mAH are o bareyie AA 2, 5 V

Întrebări similare