Mililitrii masoara lichide, gramele solide. Intr-o sticla de 2 litri incap 3 kg de miere, dar nu stiu formula.
1 ml apa = 1g, pentru ca 1 ml de apa cantareste 1 gr.
1 ml de fier = 7 gr, pentru ca 1ml de fier cantareste aproape 7 gr.
Deci fie stii care este densitatea, sau atat greutatea si volumul, apoi vei stii sa convertesti.
Asadar, daca nu este legat de apa, toate celelalte merg pe urmatoarea formula:
Densitate * ml = gr
Pentru apa:
1.0sp. gr. * 1ml = 1gr/mL
Pentru altceva mai putin dens ca eterul:
0.8 * 1ml = 0.8gr/mL
Mercur:
13. x * mL = 13. x gr/mL
Niciunul. Mililitrii sunt in litrii, in gram vei gasi doar miligrame.
Daca ai nevoie sa faci o conversie precizeaza substanta la care te referi.
Litrii si diviziunile lor, de si ml, masoara volumul pe care il are un lichid sau un obiect. kg si diviziunile masoara masa. deci in functie de densitate poti calcula cati ml sunt intr-un gr cu regula de 3 simpla. succes
Nu ai specificat pentru ce iti este necesara aceasta transformare dar, daca iti trebuie la masurarea ingredientelor in bucatarie, este fff simplu si fara calcule matematice complicate...
sticlele de 1 litru, pline, le cantaresti si scazi greutatea sticlei goala. Rezultatul obtinut il imparti la 1000 ml si afli cate grame are mulilitrul din lichidul respectiv.
Depinde ce masori.de ex:1ml apa =1 gr apa.1ml ulei=899mgr. uleiul fiind mai usor ca apa.
Ca sa afli volumul (ml este unitate de masura pentru volum) trebuie sa stii densitatea. Densitatea este masa pe volum. De aici totul este simplu. Daca sti densitatea si masa (gr) afli volumul.
@sleepersev: nu cred ca toata lumea are o diploma in rocket science! Sustin raspunsurile detaliate si documentate dar sa nu ne pierdem in detalii. Cred ca se referea la chestii generaliste!
Pentru cei care iau de-a gata ca 1 ml apa = 1 g sau 1 ml de fier = 7 g poate ar fi bine sa ia inconsiderare si temperatura, pentru ca, desi masa nu se modifica cu temperatura, volumul se modifica foarte mult, in functie de material. (la diferenta de 100grd C poate sa apara o variatie de volum de 10%, presupunand ca nu se schimba starea de agregare).
1 ml de apa cantareste 1 gram doar la 4 si 5 grd C. La temperaturi decat cele mentionate mai sus densitatea se modifica. La 80 grdC densitatea este de 0.968 g/ml. Greutatea specifica nu este o constanta, este o functie care are printre parametrii si temperatura
Pentru intrebarea cati ml sunt intr-un gr nu se poate raspunde ne stiind substanta in cauza, temperatura si presiunea.
1ml de apa distilata cintareste 1g. Daca te referi la alte corpuri (solide, lichide, gazoase) greutatea lor raportata la volum depinde de greutatea specifica, care se masoara in g/cm cub.
stefanst2312 întreabă: