Depinde, daca esti un jucator de jocuri pc si apar jocuri noi si calculatorul tau nu are componente destul de puternice si vrei sa iti faci calculatorul mai bun pentru unele jocuri dupa un timp, atunci alege desktop. Iar daca vrei sa alegi ce e mic si mai spatios si sa-l iei cu tine si sa poti sa-l folosesti si in alte locuri si sa nu ai nevoie neaparat de sursa de alimentare atunci poti sa alegi laptop(mai ales atunci cand sunt pene de curent iti da timp sa iti salvezi unele date, pentru ca laptopul automat o sa consume din baterie cand apar aceste pene de curent, in loc sa se inchida brusc) dar dezavantajul la laptopuri este aceea ca greu gasesti piese pentru ele, mai ales daca placa video este integrata pe placa de baza, nu prea poti sa schimbi numa placa video atunci.
Alegerea trebuie facut si pe baza necesitatii. Un laptop e util doar in anumite situatii, ca un job in care te ajuti de laptop, eventual cand esti student, dar in rest nu prea ii vad utilitatea pentru un utilizator casnic.Doar daca nu e gamer si are nevoie doar pentru email si lucruri simple, un word, un winamp, un film. Diferentele de pret sunt destul de mari, iar cu 3000 roni cat platesti pentru un laptop gandeste-te ce unitate desktop iti poti face.In tarile dezvoltate e un fel de moda sa le ai pe ambele, dar e vorba de nivelul de trai ridicat fata de tara noastra.Momentan raman la desktop, cu toate ca am folosit si laptop cand lucram, dar nu ma atrage inca.
Eu personal as alege desktop-ul, asta doar pentru ca nu ma deplasez... din punctul de vedere al facilitatiilor mi se pare mult mai bun decat laptop-ul
Antonia23K întreabă: