Alege Moderatia, Echilibru'. Alege sa NU fii sedentar, alege sa bei APA si nu sucuri sau alcool, fereste-te de tigare si fumul ei. Si pana la urma sunt enspe mii de feluri de a muri; pana la urma sa mananci nunai iarba, sa bagi numai sport si poa' sa dea masina peste tine, tot mori nu?
Raspunsurile la intrebarea ta se bat cap in cap. Mai e cazul sa spun si eu ceva?
Alimentele care sunt pe piata sunt considerate acceptabile incit niciunul dintre ele sa nu fie strict interzise, daca la asta se refera intrebarea ta.
In loc de restrictii putem mai degraba vorbi de linitari. Vorbind de alimente trebuie sa ne legam de BMI-ul tau (esti sub sau peste zona de greutate recomandata?).
Consumul de grasimi, dulciuri si alcool in exces e nociv. La fel se spune si despre carnea,, rosie" in exces. Dar nu trebuie sa le tai de pe lista ci sa le maninci cu masura (nu "putin", cantitatea depinzind de greutatea ta si de efortul tau zilninc).
Ce poti cu siguranta sa tai de pe lista: bauturi racoritoare dulci pe care la bei in loc de apa. Cite un cola cand si cand nu face nimic, dar nu consum regulat. De observat ca apa carbogazoasa nu e nociva, asa cum se crede. Se face o confuzie cu "bauturile dulci carbogazoase".
Trebuie iar facut o distinctie intre tot felul de miscari alimentare ideologizate si efectele biologice, medicale, ca si idealurile exagerate de corp frumos. Astea nu tintesc un corp sanatos ci atingerea unui anumit mod de viata considerat corect.
Deci: mincare variata, in care sa intre zarzavaturi, fructe si alimente cu fibre, dar si peste. Cantitati adaptate la consumul tau energetic (kilocalori) zilnic specific (munca fizica cere mai multe calorii). Evita grasimile saturate (seu de porc, vaca) si dulciurile bazate pe zahar rafinat. Asta inseamna ca nu ai sa pui zahar in ceai sau cafea cu nemiluita (un virf de lingurita ajunge, sau nimic) si nu maininci bucati intregi de slanina, mincare gatita in baie de ulei. Ocazional, bucatele care completeaza un fel de mincare, da. Evita excesul de sare (sare pusa cu pumnul).
Peste toate astea, acorda atentie curatirii dintilor si gingiilor, bea apa, lichide (ceai, lapte, cafea, cate un suc natural) cit iti cere corpul. Studiile arata acum ca 3-4 cesti de cafea zilnica intaresc in mod sensibil sanatatea.
Evita sedentarismul (mers cu masina, scari rulante si lift). Cu cit faci mai mult efort fizic cu atit mai bine.
Invata sa maninci cu placere, sa recunosti gusturile rafinate ale mincarii (nu cantitatea) si nu minca cu frica de parca iei medicamente sau otravuri. Daca vei alege sa fii vegetarian nu ai decat. Dar trebuie sa-ti adaptezi alimentatia ca sa compensezi proteinele din carne.
Succes si pofta buna!
Nu exista o restrictie pentru nici un aliment, cel mai important este sa le consumi in cantitati mici.
Alimentul se numeste IGNORANTA. Daca-l mananci, vei trai putin mai mult decat musculita de otet.
Produsele fast-food carnea ouale si toate produsele care provin de la animale. intr-un cuvant vegetarian. eu de cand sunt vegetarian ma simt mult mai bine mai energic si nu mai am probleme de sanatate.
Potrivit studiilor, riscul de a face cancer la stomac se dublează sau chiar se triplează dacă nu consumi zilnic fructe sau legume, iar crudităţile sunt cele mai recomandate. Ronţăie, aşadar, fructe şi legume crude.
Cuprul este un supliment esenţial pentru reducerea deteriorării ţesuturilor corpului asociată îmbătrânirii şi este, de asemenea, non-alergic. Multe persoane, mai ales din rândul celor care suferă de artrită, poartă brăţări din cupru, pentru absorbirea elementului în piele.
Consumul unei jumătăţi de ceapă pe zi sau echivalentul ei în suc creşte colesterolul "bun" în medie cu 30%la majoritatea persoanelor cu boli de inimă sau cu valori mai mari ale colesterolului, prelungind speranţa de viaţă şi stimulând sănătatea.
Curiozitatea prelungeşte viaţa
Cu cât eşti mai curios, cu atât este mai probabil să trăieşti mai mult, spun oamenii de ştiinţă, care au descoperit că persoanele curioase trăiesc în general cu 30% mai mult decât celelalte.
Exemplul Okinawa
Locuitorii din Okinawa trăiesc mai mult decât oice altă comunitate de pe planetă. Secretele lor includ consumul de cantităţi mari de produse din soia, peşte, plus că se opresc din mâncat înainte de a se simţi complet sătui şi fac exerciţii fizic.
Fii optimist! Optimiştii trăiesc cu 20% mai mult decât cei ce văd jumătatea goală a paharului. Fii optimist şi viaţa ta va fi mai frumoasă, mai pozitivă şi, se pare că vei trăi mai mult.
Odihneste-te! Odihna este la fel de importantă ca şi exerciţiile fizice în a-ţi ajuta corpul să rămână sănătos mai multă vreme. Exerciţiile fizice practicate cu regularitate, alături de relaxarea zilnică şi minimum o zi de odihnă pe săptămână pot adăuga mai mulţi ani la speranţa de viaţă.
Oamenii îşi pot prelungi durata vieţii, reducţnd aportul de calorii cu numai 10%, atâta timp cţt nu se privează şi de substanţele nutritive esenţiale.
Persoanele care participă în mod regulat la ceremonii religioase trăiesc în general mai mult decât prietenii lor non-religioşi, aşa că poate fi momentul să redescoperi credinţa sau alte forme de spiritualitate.
Persoanele care se comportă ca şi cum ar fi mai tinere trăiesc mai mult şi îmbătrânesc mai încet. Nu trebuie să te îmbraci cu hainele pe care le purtai în adolescenţă, ci doar să reînvii câteva dintre lucrurile pe care-ţi plăcea să le faci în tinereţe.
Extractele din scoarţă de pin şi din sâmburi de struguri conţin antioxidanţi puternici, care îţi pot ajuta corpul să contracareze efectele îmbătrânirii.
Meditaţia reduce stresul care este una dintre cauzele majore ale îmbătrânirii. Calitatea vieţii se poate îmbunătăţi practicând yoga şi alte tehnici de meditaţie la vârste înaintate.
Orice aliment este recomandat sa il consumi in cantatati mai mari sau mai mici(depinde de aliment)
ღCuteღKissesღ întreabă:
anonim_4396 întreabă:
catalin542000 întreabă: