| Commapoint a întrebat:

Ce as putea face ca sa nu mai urasc matematica atat de tare? sun in clasa a8a si urmeaza examenele si mie tot nu imi intra matematica in cap.La simulari la romana am luat aproape 9 si la mate am luat o nota rusinoasa.Nu stiu de ce urasc atat matematica, cum as putea face sa o inteleg macar cat de cat? ps merg si la meditatii happy funda

Răspuns Câştigător
| Duucu a răspuns:

Ca să înțelegi o știință reală trebuie să o trăiești,crede-mă. Matematica are niște reguli pentru fiecare lucru,iar acele reguli trebuie înțelese,nu învățate. Începi cu regulile de bază ale matematicii,înveți despre teoreme fundamentale,dar le înțelegi foarte bine.Îmi aduc aminte cănd eram la un test despre piramidă,și eu am învățat exact un rahat,nu știam nici o formulă.Tot ce am avut nevoie a fost teorema lui Pitagora,m-am folosit de ea, am învărtit-o cu am putut și am reușit să aflu ce mi-a cerut, și totul doar cu o teoremă ÎNȚELEASĂ foarte bine.
Mulți spun că trebuie să exersezi... n-am nimic împotrivă, dar degeaba exersezi ceva ce nu înțelegi.
O altă idee este să NU te folosești de exemple date din clasă. Uneori mulți au impresia că exemplul acela e la fel peste tot, și toți greșesc.Profesorul de matematică ne explica acum mult timp în urmă ce e aia linia mijlocie,și ca exemplu a făcut linia mijlocie orizontală,că așa a avut el chef.Din momentul acela,un coleg cu mintea ieșită de pe altă parte credea că linia mijlocie e doar orizontală,chiar dacă triunghiul are toate formele, el avea fix-ul lui: linia mijlocie e orizontală! Bine că s-a trezit odată și odată...
Deci tot ce trebuie să știi este că matematica trebuie înțeleasă de tine, începi cu teoremele de bază cu care te împrietenești și mai departe înveți să le folosești în alte situații diferite.Și nu uita, exemplul e doar exemplu, nu e un caz general.

3 răspunsuri:
| theodorafemme2001 a răspuns:

Incearca sa fi atent, joaca diverse jocuri cu matematica aplicata. Alte solutii nu am. Funda?

| Burcea_Vlad_1998 a răspuns:

Stiu cum e dar daca inveti inainte sa te joci pe calculator sau altele o sa reusesti!