Pentru dezvoltarea economiei.
iar Romania contribuie si ea la randul el la bugetul UE.
Dacă fondurile sunt folosite cum trebuie, câștigă o economie mai dezvoltată în cadrul UE.
Este în interesul UE ca România să aibă o infrastructură bună (fiind o țară prin care tranzitează o grămadă de mărfuri), o economie funcțională și să fie o țară sigură. Altfel este doar o vulnerabilitate și o piedică.
Nu știu totuși de unde ai scos-o pe aia cu "fonduri nerambursabile infinite pe persoană fizică". A împărțit UE saci de bani oamenilor și nu am fost eu pe fază?
Nici nu se întorc toți banii cotizați de România din lipsa de proiecte. Avem 9, 5 miliarde de euro rămași necheltuiti din cei alocati de UE in perioada 2014- 2020.
Proiectele pe fonduri europene, sunt create si aprobate doar pentru a rezolva o problema, precum autostrazile, agricultura fluidizarea circulatiei in orasele mari, incalzirea (termoficarea) etc.
Apropare se face pe baza de punctaj ( cat mai necesar si bine facut proiectul cu atat punctajul mai mare ) punctajul minim este in jur de 80 de puncte iar in cazul in care banii alocati nu au fost cheltuiti, scade punctajul minim pe care sunt apropate proiectele
Aceste proiecte trebuie incepute cu banii proprii, iar pe baza hartiilor din proiect (cheltuieli, timp, alte resurse) se deconteaza o parte sau tot, dar daca in urma controlului periodic, proiectul nu se tine de ce s-a promis, banii trebuie restituiti (Romania a pierdut foarte multi bani pentru ca nu s-a incadrat in timp la foarte multe proiecte)
Fiecare tara contribuie cu o suma la bugetul european, Romania cu 2 miliarde, aproape 3, si in functie de nevoie primeste 4 ( este una din putinele tari ce primeste mai mult decar ofera din cauza nevoii crescute ), urmand ca in urma dezvoltarii sa fie capabila sa plateasca mai mult, in schimb Germania plateste cel mai mult la bugetul UE, intre 6 si 8 miliarde si primeste doar 3-4 miliarde din acesti bani, dar ea castiga pe termen lung datorita liberalizarea pietii europene ce ii confera in castig important din import export
anonim_4396 întreabă: