Eu am invatat ca contine un aminoacid cu sulf (scuzati cacofonia ) de aceea si ustura ochii si provoaca lacrimarea
Continuare de la alecs: sau tineti ceapa cateva minute in apa rece sau la congelator.
Eu am dat un search pe google pentru ca m-ai facut curioasa, nici eu nu stiam. Uite ce am gasit: "În foile de ceapă există o enzimă, Alliinase şi un aminocid cu sulf Aminoacid (Iso-Alliin) şi Propanthial-S-Oxid care provoacă lăcrimarea la tăierea cepei."
Fratilor, duceti-va in bucatarie, puneti-va un cleste de nas si o sa vedeti ca nu o sa lacrimati.
Lacrimati de la ceapa fiindca inhalati mirosul puternic al cepei.
Am vazut la Brainiac, ca sa nu lacrimati, puneti un prosop ud in jurul gatului cand taiati o ceapa sau tine o lamaie taiata foarte aproape de voi.
Bebetei12Andora întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Marie308 întreabă: