Noi avem aceasta posibilitate pe pamant-sa alegem unde vrem sa ne petrecem vesnicia: in iad sau rai. Vom ajunge acolo unde meritam.
Eu cred ca vom trece intr-o noua stare de existenta, al carei fir nu ne este accesibil dinainte. E posibil sa fie oricum. Un banc, apropo de raspunsul tau, cristi: doi fetusi in uter: ai auzit, mai, ce o sa se intample? O sa ne nastem.
-Aoleu. Pai, si cum e?
-Nu stiu, dar cred ca de rau, ca nimeni nu s-a mai intors.
Parerea mea personala este ca dupa moarte, ne odihnim pana la Judecata de Apoi. Dupa aceea, vom merge fie in rai fie in iad, dupa cum am trait aici pe pamant.
Se bat mostenitorii pentru avere, e una din putinele certitudini. Celelalte sunt sperante.
Iti inceteaza activitatea cerebrala. Pierzi orice contact cu realitatea. Pentru a-ti da seama cum va fi dupa ce mori gandeste-te ca inainte de a te nastea ai fost deja mort. Deci, te intreb, cum era inainte de a te naste? Sufereai ca nu esti inca nascut? Exact asa va si dupa moarte. Viata este ceva exceptional, o frantura minuscula dintr-o moarte eterna.
O sa ne odihnim, o sa uitam de grijile din viata, o sa veghem asupra celor dragi
Te boceste lumea... ti se face slujba (asta daca nu te-ai sinucis), te ingroapa sau te incinereaza (nu cred ca vrei criogenie) si apoi trece lumea la Parastas!
Lasand gluma insa... Lumea nu se va opri pentru tine. Va sta putin poate pentru persoanele care te iubesc, care iti vor simti lipsa. Insa atat! Cat despre tine... eu cred in existenta sufletului, cred ca mai este ceva dincolo... Poate ma insel...
Eu cred ca dupa ce murim ca o sa ajungem la judecata de apoi o sa mergem ori in rai sa in iad daca ajungem in rai acolo o sa-i veghem pe cei dragi desigur o sa ajungem in rai dupa comportamentul nostru de pe pamant
Asa cum spune Biblia, in locuinta mortilor (acolo unde mergem), nu este nici plan nici cunostinta. este o stare de inexistenta (eclesiastul 9:5, 10). daca te-a preocupat sa ai o relatie cu Dumnezeu, vei fi inviat in paradis.
Sincer nu as trai in aceasta forma pe vecie. Daca nu se va intampla nimic asta nu ma va afecta deloc, e destul de greu da poti sa te impaci cu acest gand pentru inceput...totusi nimic nu se pierde. energia si materia nu se pierd, totul se transforma. Nimeni nu ar trebui sa isi piarda viata gandindu-se ca moartea e o stare de inconstienta eterna. Oricum... daca va exista o anumita stare dupa moarte ar fi extrem de greu de explicat.
Irene900 întreabă: