| Rioko a întrebat:

Ce credeti despre scolioza? Cunoasteti persoane care au avut aceasta boala? Cum s-au tratat? Este greu? Alte informatii la boala(suferita de voi sau de prietenii vostri, doar ei stiu cat e de periculoasa)

11 răspunsuri:
| lilboutique a răspuns:

Eu am scolioza. dar nu e grav. trebuie sa faci exercitii pentru a iti mentine spatele drept, sa stai mereu drept... Dar cunosc si o persoana la care era grava situatia, bine, din cauza gimnasticii, a trebuit sa se opereze si era f periculos. Dar a scapat cu bine. Ai grija de spatele tau, ca mai tarziu sa nu ai probleme si dureri.

| cripistinna a răspuns:

Eu am scolioza din cauza statului la birousad. Fac gimnastica medicala pentru a sr indrepta si ca sa se intareasca muschii de langa coloana pentru a nu se incarni mai tare.

| chupachups1234 a răspuns:

Eu am scolioza si port un corset. sad Si fac exercitii in fiecare zi. Nu-i chiar asa de rau, cu exceptia corsetului crying

| AlinnutSsa a răspuns:

Eu am si ma simt altfel decat ceilalti crying

| Gosh. a răspuns:

Da.eu am scolioza, am avut scolioza de la 8 ani (acum am 15)
Imediat cum am descoperit-o, am fost la gimnastica medicala, insa au existat mai multi factori care au agravat situatia (faptul ca nu am continuat gimnastica, scrisul cu mana stanga, ghiozdanul purtat pe un umar). Si asa am ajuns la corset.corsetul este din plastic...imi amintesc ca la inceput doctorul m-a pus sa il port non-stop, acum imagineaza-ti cum era sa il port vara, la scoala.
De la o perioada, am renunat la el si il port doar noaptea...

Si da.este foarte greu daca nu te tratezi la timp. Poti ajunge si la operatie.

| acblabla a răspuns:

Salut! Si eu am scolioza, si cifo-lordoza pe langa:-s... Eu fac tratament prin kineto-fizioterapie: Kinetoterapia consta in exercitii medicale(un fel de gimnastica) la nivelul coloanei vertebrale, iar Fizioterapia consta in masaj prin laser, prin unde sonore si prin electricitate.
Este bine sa incepi cat mai din timp, ca sa nu se agraveze situatia, si inainte sa te opresti din crestere, preferabil, deci pana la 21-22 de ani, altfel risti sa ajungi la "cutit", in cazul in care ai probleme mari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Corset medical, banca la nivelul normal nu mai jos, calculatorul la fel, inot, gimnastica la spalier, exercitii la perete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am scolioza lombara si am facut cam 3 luni gimnastica medicala dar dupa aia nu m-am mai dus din cauza programului. Trebuia sa ma duc in fiecare dimineata la 7 iar eu de fel sunt mai somnoroasa. Daca te duci constant la gimnastica medicala, coloana se reface si nu-ti trebuie neaparat corset. happy Depinde si de cat de stramba ai coloana. Daca nu e grav, faci doar gimnastica medicala ca altfel corsetul iti poate da dureri de coloana.
Sper ca ti-am putut fi de folos.happy

| wolfy a răspuns:

Multi oameni au un anumit grad de deviere a coloanei. De fapt, curburile coloanei vertebrale mai mici de 10 grade sunt considerate deviatii normale ale coloanei. Scolioza este atunci cand devitia coloanei este mai mare de 10 grade. Coloana vertebrala se curbeaza de obicei in foma literei S sau C. sau mai bine uitate aici http://www.sfatulmedicului.ro/scolioza

| TSUNADE_8237 a răspuns:

Da eu cunosc o persoana si aceea sunt eu am scolioza de 45 de grade si peste o saptamana e gata corsetul medical daca trece aprox de 50 grade e de operat si sa stii ca e grav da de ex de deformeaza cutia toracica...plamanii la fel si nu iti mai da suficient oxigen. apoi inima si poti muri