| andreea_4564 a întrebat:

Ce creioane sa-i cumpar unui arhitect? care se folosesc mai mult (H-urile, B-urile)? Mi le-ati recomanda pe cele de la Cretacolor? Merci

Răspuns Câştigător
| antonG a răspuns:

Există o regulă nescrisă care spune să nu dăruieşti niciodată chestii la care nu te pricepi unuia care se pricepe. Să nu dai niciodată creioane unui arhitect, pensule unui pictor, aparat foto unui fotograf, undiţă unui pescar, timbre unui filatelist, exceptând situaţia în care împărtăşiţi aceeaşi pasiune şi vă ştiţi nevoile.

Eu sunt student la arhitectură şi am anumite branduri preferate, a nevoie de anumite instrumente, cunosc anumite magazinele şi anumiţi vânzători de unde cumpăr, folosesc anumite tipuri de instrumente (foarte multe, nu doar creioane). Există nişte instrumente utile (în linii mari), dar fiecare dintre colegii mei are o preferinţă pentru unele sau pentru altele (în funcţie de stilul de lucru, de modalitatea de expresie plastică, de afinitatea catre un brand etc.). Cineva din afara sistemului, nici chiar mama, nu mi-ar putea da un cadou de genul care să îmi fie necesar şi să îmi placă.

Dacă nu te pricepi în domeniu, mai bine dăruieşte-i o carte bună, un disc/CD dacă ştii ceva despre preferinţele lui în domeniul muzical, un vin bun, un stilou de lux, un parfum de lux (dacă sunteţi apropiaţi) etc...

Ca sa raspund cu strictete la intrebare, eu folosesc doar B-uri. H-uri am doar mecanice subtiri pe care le folosesc la tehnic. Prefer Derwent, Staedtler si Koh-I-Noor. Dar, dupa cum ziceam, colegii pot fi de alta parere.

2 răspunsuri:
| Rikudou a răspuns:

Http://www.meditatii-arhitectura.ro/......e-mecanice gasesti aici toate informatiile de care ai nevoie.

| Prӑjituricӑ a răspuns:

Daa.Cele de la cretacolor sunt ff bunewinking. Unchiul meu este arhitect si are numai creioane de la Cretacolor.Sunt cred ca cele mai bune creioane