anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este ambra? E o substanta animala sau o planta? Stiu doar ca miroase frumos

7 răspunsuri:
| iiirrriiisss a răspuns:

Ambra este o substanţă aromatică de culoare cenuşie cu aspect de ceară, format în intestinul unor specii de caşalot (Physeter macrocephalus). Se întrebuinţează în parfumerie pentru mirosul ei plăcut de mosc şi pentru proprietăţile de fixare a substanţelor odorante volatile, făcând mirosul lor mai persistent. În prezent ambra este înlocuită în mare parte cu fixatorii artificiali.

cami
| cami a răspuns:

AMBRA
-se povesteste ca provine din rasina/ din prelucrarea unor conifere/
asa si este dar esenta cea mai buna provinde din...alta parte/nici nu stiu cum sa va spun desi unii stiu foarte bine/revin eu/aroma ambrei de asemanatoare cu mirosul de fum sau de zgura incinsa alungat de un iz de miere/n-a cam spus-o/se foloseste ca nota de baza (adica cea care ramane in mintea ca sa nu spun in nasul clinetului si care personalizeaza in mare masura un parfum/urmand ca alte arome sa imbrace personalitatea - la fel ca si la oameni; suntem oarecum la fel precum parfumurile: barbatesti si femininei doar ca ne imbracam altfel si devenim diferiti/ machiati bine si imbracati la fel ramanem doar niste amintiri sterse fara personalitate)
sa revenim la parfumuri/ambra este folosita in parfumurile orientale sau florale mai grele/ unii sustin ca aroma apare si in nota initiala/ati auzit tot felul de povesti si descrieri fantastice despre ce si cum face un parfum/ este adevarat ca are in componenta o groaza de esente uneori dar cantitatile sunt destul de nesemnificativa la unele dintre ele si se folosesc doar cu numele/ notele fundamentale sunt cele de baza si efectele se obtin chimic/alta poveste/pe final de cariera sa va spun cu ambra cea mai buna se extrage din excremente/ nu din toate /din cele de casalot care trec prin intestin pe langa o glanda care are rol in atragerea partenerei si impregneaza cu mirosul ei excrementele de casalot care odata eliminate in apa atrag sexul frumos/totul are la baza fenomene naturale si e bine sa retineti aceste lucruri. tongue

| afrodita17 a răspuns:

Este si o retea de internet...winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este o substanta animala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un produs animal

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba nu e o piatra pretioasa

| AmbraCornea a răspuns:

Ambra esti o sbustanta ca un clei de la copaci galben spre maro cu un parfum imbietor, dar mai inseamna si o piatra pretioasa tot de aceeasi culoare folosita pentru coliere sau inele.