Lichidul perfuzabil are rol multiplu in cazul cand bolnavul nu poate manca si bea (din anumite motive).
Continutul lichidului poate asigura materiile de baza necesare supravietuirii: apa destilata (necesara corpului) + sare (clorura de sodiu - necesara functionarii sistemului nervos) + glucoza (necesara functionarii creierului si a restului corpului).
Administrarea lichidului de perfuzie se face intravenos, foarte incet (picatura cu picatura), timp indelungat.
In acest lichid se pot amesteca si diferite medicamente, ce se administreaza intravenos (pentru a nu face multe intepaturi bolnavului).
Perfuzia ce este? Glucoza adica zahar,adica cea mai simpla forma de zahar pe care organismul o foloseste imediat,fara sa munceasca mai deloc.
De ce se foloseste? Sa aibe celule energie,mai ales in cazul in care esti bolnav,nu poti minca,,esti prera slabit,ai nevoie urgenta de energie atunci pe loc,care sa ajunga la celule.
In cazul ala nu poti sa stai sa maninci,sa bla bla sa treaca ore pana cand organismul isi asimileaza din mincare ce are nevoie.
Esti intr-o operatie,pierzi sange, deci ai nevoie de energie, singele nu du ce cit trebuie, nici nu are de unde, asa ca bagi ceva glucoza si esti boboc, nu mai maninci dupa o saptamana
Mai simplu spus asa este,este o solutie de glucoza,ca doara nu-ti baga glucoza pura in sange deci pe aici omu intreaba simplu,pe intelesul lui, nu formule si alte rahaturi.
Ce spui ntu aia le gaseste orice pe net, dar nu prea le pricep, asa ca de aia intra omu aici sa gaseasca un raspuns mai simplu.
Eu i-am oferit un astfel de raspuns.Tu vad vorbesti din carti carti le gasesti pe toate drumurile, ce spui tu gaseste orice pe netu asta mare, dar nau nevoie de formulari genul ala.Solutii electrolitice , transportator pai zii omului ca si pricepe rapid, dar pricepe in gura doara.
Deci perfuzia are la baza glucoza, ala e raspunsul cel mai bun si mai simplu.Pac pac ai rezolvat omu
Wow 6 raspunsuri, TOATE gresite, incep sa ma simt cam batran daca eu stiu mai bine decat to[n]ti
lichidul perfuzabil este, EVIDENT orice lichid care poate fi administrat direct in vena
acum, de ce sunt complet gresite astea de mai sus?
pentru ca s-au limitat NUMAI la cateva, sunt o tona de medicamente care se administreaza intra-venos, iar apoi mai e plasma, transfuzie, samd (multe altele), nu numai fluide (ser fiziologic care e... apa sarata) sau glucoza
Lichidul perfuzabil este un transportator pentru administrarea de medicamente, de soluţii electrolitice (sodiu, potasiu etc.) şi/sau glucozate („seruri") sau de produse de hrănire artificială (pe bază de glucide, de lipide şi de acizi aminaţi). In aceste solutii apa distilata este in cea mai mare cantitate.
Asta daca te referi la perfuziile venoase.
Este o solutie cre se foloseste in general pe la câeciuni pentru ca ea contine foarte mult alcool denaturalizat
Se lasa bidoanele la soare timp de 1 an
Pt ca nunse platesc taxe si accize
Substantele chimice se decanteaza
Alcooul devine transparent
Apoineste vândut in loc de votka
De de uniinfac treaba asta pentru ca nu contine accize taxe si alte impozite
Pt ca alcoolul denaturalizat adica in care s-a pus ceva substante chimice dintrz-o lista autorizata teoretic in prezenta unui reprezentant vamal
La acel alcool nunse plateste taxe si impozite.adica este aproape graris.
Omul cred ca se referea la serul fiziologic
Apa distilata cu 0, 9% clorura de sodiu.
Care se foloseste pentru hidratare
Sau pentru a amesteca diversele substante chimice in ea ca sa poata sa le faca perfuzie la pacienti
Este ca un fel de diluant pentru vopsea
Este o apa doar ca apa de la robinet era prea iefina cu jn praf de dare de 0, 9grame la 1 litru de apa
Asa ca a trebuit sa o prodica in alte tari pentru ca mafia farmaceutica sa castige bani grei pana sindupa ceva extraordinar de simplu care se pitea prodice aici la noi in România
Apa cu sare.
Eu am invatat ca daca chiar nunai de unde sa ii bagi la un pacient ce a pierdut sange pe front
Poti completa cu o perfuzie cu clorira de sodiu.si sunt sanse mari sa supravietuiasca daca nu a pierdut nult sange.
Dar in general se foloseste ca sa ia praful de pelicilina... din fiola sa il dilueze cu ceva si sa il introduca in sângele pacientului de exempu
12346378 întreabă: