Sa sti ca shaorma a fost inventata in Turcia deci acolo este o adevarata mancare... daca tie nu iti place bine, dar nu trebuie sa impartasesti,, ideea ta,, tuturor shoarma este o mancare traditionala in strainatate dar la noi pentru unii este nesanatoasa
Ce este o shaorma?
Va referiti la Shwarma? Shawerma? Shawrma? Chawerma? Gyros? Gyro? Doner Kebab? Kebab? Kepap?
Lumea se gandeste la Shaorma ca fiind similara cu Gyros (din Grecia), ceea ce nu este adevarat; Gyro contine ingrediente diferite in interiorul sandwich-ului. Carnea la Gyro este deseori diferita, de asemenea. In America, majoritatea restaurantelor care ofera Gyros se aprovizioneaza cu carne de la aceeasi companie, carnea avand un gust particular.
Shaorma, sau shwarma, shawerma, shoarma, provine de la cuvantul turcesc çevirme, insemnand "care se roteste" si reprezinta un sandwich realizat din carne de vita, pui sau miel. In functie de originea sau locatia restaurantului, retetele utilizate pot fi diferite. Procesul de gatire este acelasi. Se prajeste usor pe un aparat special rotativ, de obicei cu una sau doua surse de incalzire intr-un interval de cateva ore. Carnea care se prajeste este ulterior taiata cu un cutit mare, bucatile de carne cazand intr-o tava. Se serveste intr-o lipie, de obicei cu garnitura de varza, rosii, si un sos laptos cu diferite arome. Se adauga otet si arome precum scortisoara, miez de nuca si ginger. Acest preparat poate fi intalnit in Palestina, Iordania, Israel, Arabia Saudita, Bahrain, Emiratele Arabe, Egipt si alte tari din Orientul Mijlociu.
Se realizeaza prin punerea unor bucati de carne pe o frigare cu grasime animala, si o ceapa sau rosie la capatul lor pentru aroma. Frigarea se roteste in fata sau deasupra unei flacari astfel incat carnea sa fie fripta pe toate partile si taiata corespunzator inainte de a fi servita. Traditional, se utiliza focul din lemne, dar astazi este utilizat un aparat electric.
Shaorma este cel mai des servita ca un produs de fast-food, intr-un sandwich facut din lipie impreuna cu legume si dressinguri. Legumele cele mai utilizate sunt castravetii, ceapa, rosiile, varza, patrunjelul, muraturile. Dressingurile cele mai obisnuite sunt tahini si hummus. Shaorma din pui este des servita cu maioneza cu usturoi, concentrat de rodii, sos chili, sau orice alta combinatie din cele trei.
Majoritatea sunt alcatuite din carne de miel sau pui, desi exista si shaorme facute dintr-un mix de miel, vita si capra.
Ast fundasper ca ti-am fost de ajut!
Retea cuinara fgormata din mai multe mancaruri
Ia scrie pe google images SHAORMA si iti vei da seama ce e.
Http://farfuridi.ro/? p=351 e cam gretoasa sincer.cade greu la stomac si nu e sanatosa, eh daca mananci macar odata-n luna nu mori;))
stefanst2312 întreabă: