Depinde de natura actelor, respectiv daca se poate sau nu identifica proprietarul lor.
Daca ai aflat adresa sau telefonul, contactezi persoana. Ii pui cateva intrebari pentru. verificare, daca intr-adevar este proprietarul (ex. ce a pierdut, ce a continut pachetul, sa descrie careva obiect in detaliu etc).
Daca nu poti identifica persoana, apeleaza la politie si predai continutul cu proces verbal de predare-primire, din care pastrezi bine un exemplar.
Cred ca te ar scuti si pe tine de efort si pe persoana care a pierdut actele, de stres daca le ai duce la politie. Ei ar putea lua mult mai usor ca tine legatura cu persoana respectiva. Sper ca ti am fost de folos.
Daca poti contacta persoana, contacteaz-o si spune-i ce si cum. De dus la politie - asta u ar trebui sa stii mai bine, gen cu se comporta politistii d-acolo, pentru. ca sincer daca e vorba de un satuc, atunci nu cred ca se vor implica prea mult si va trebui sa ajungi undeva mai sus, gen la judeteana. Nu stiu cat de mult te-am ajutat, dar fie...Bafta!
Le duc la politie ca eu cred ca acolo ii cel imi sigur.
Nu ma risc sa i le trimit ca poate nu mai locuieste pe adresa de pe actele alea.
Rusupaul1991 întreabă: