Această întrebare îi frământă pe mulţi oameni, dar foarte puţini sunt în stare să dea un răspuns. Mulţi confundă pocăinţa cu căinţa. Mie mi-a luat mult timp să pot înţelege ce înseamnă pocăinţa şi anume ce sens are acest cuvânt în Sfintele Scripturi. Vreau acum să vă împărtăşesc ce am înţeles cu privire la acest subiect în urma studierii Sfintelor Scripturi mai mulţi ani la rând.
1. Pocăinţa înseamnă schimbarea gândirii. Cuvântul din limba greacă tradus în limba română "pocăinţă" este metanoie de la [meta ] – a schimba, şi [noie] – minte, gândire. Deci, pocăinţa este o schimbare a gândirii, a conceptului despre viaţă. Omul trăieşte aşa cum gândeşte. De aceea înţeleptul Solomon scrie la Proverbe 4:23 : "Păzeşte-ţi inima mai mult de cît orice, căci din ea ies izvoarele vieţii." Omul, din moment ce acceptă un lucru în mintea lui, mai devreme sau mai târziu, ajunge să-l şi înfăptuiască. Domnul Isus spune la Matei 15:17-20: " … ce iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om. Căci din inimă ies gîndurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele. Iată lucrurile cari spurcă pe om". (Aici cred că este nevoie de menţionat că în vechime oamenii credeau că inima este locul gândirii şi simţurilor). O schimbare adevărată se poate produce în viaţa unui om numai atunci când acesta îşi schimbă gândirea. 2. Pocăinţa este produsă de Dumnezeu în viaţa celui care intră în Noul Legământ. Deci, în Noul Legământ Dumnezeu promite că va schimba gândirea omului şi aceasta îl va determina pe om să trăiască o viaţă în ascultare şi supunere faţă de Dumnezeu. Sper ca ti-am fost de ajutor!
Sa faci un fel de promisiune ca nu o sa mai pocaiesti intentionat. SI daca o faci sa te duci direct in iad fara posibilitatea de a fi iertat. (In realitate e o porcarie totala, menita sa ma ipuleze si sa faca oamneii sa plateasca sume imense pentru cauze nobile(imbogatiorea conducatorilor bisericii)).
a renunta la pacat, ati parea rau de ceea ce ai facut, a nu mai repeta acele greseli, a te apropia de Divinitate.
Pocăinţa înseamnă schimbarea gândirii. Cuvântul din limba greacă tradus în limba română "pocăinţă" este metanoie de la [meta ] – a schimba, şi [noie] – minte, gândire. Deci, pocăinţa este o schimbare a gândirii, a conceptului despre viaţă. Omul trăieşte aşa cum gândeşte. De aceea înţeleptul Solomon scrie la Proverbe 4:23 : "Păzeşte-ţi inima mai mult de cît orice, căci din ea ies izvoarele vieţii." Omul, din moment ce acceptă un lucru în mintea lui, mai devreme sau mai târziu, ajunge să-l şi înfăptuiască. Domnul Isus spune la Matei 15:17-20: " … ce iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om. Căci din inimă ies gîndurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele. Iată lucrurile cari spurcă pe om". (Aici cred că este nevoie de menţionat că în vechime oamenii credeau că inima este locul gândirii şi simţurilor). O schimbare adevărată se poate produce în viaţa unui om numai atunci când acesta îşi schimbă gândirea. Sper ca ti-am fost de ajutor pls vot pa pa.
Pocăinţa înseamnă schimbarea gândirii. Cuvântul din limba greacă tradus în limba română "pocăinţă" este metanoie de la [meta ] – a schimba, şi [noie] – minte, gândire. Deci, pocăinţa este o schimbare a gândirii, a conceptului despre viaţă. Omul trăieşte aşa cum gândeşte. De aceea înţeleptul Solomon scrie la Proverbe 4:23 : "Păzeşte-ţi inima mai mult de cît orice, căci din ea ies izvoarele vieţii." Omul, din moment ce acceptă un lucru în mintea lui, mai devreme sau mai târziu, ajunge să-l şi înfăptuiască. Domnul Isus spune la Matei 15:17-20: " … ce iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om. Căci din inimă ies gîndurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele. Iată lucrurile cari spurcă pe om". (Aici cred că este nevoie de menţionat că în vechime oamenii credeau că inima este locul gândirii şi simţurilor). O schimbare adevărată se poate produce în viaţa unui om numai atunci când acesta îşi schimbă gândirea.
Sper ca ti-am fost de ajutor pls vot pa pa.
AlexandraN21 întreabă: