Buna! sper ca raspunsul meu sa te ajute : Biserica Anglicana : BiSERICA DIN ANGLIA; cattolica :BISERICA CATOLICA; iar protestanta : BISERICA PROTESTANTA ( religia protestanta este o religie ca oricare alta dar cu alte reguli) sper ca te-am ajutat si poate dai si o fundita
Biserica Anglicana este, mai mult, catolica dar are si elemente de protestantism. Pentru detalii poti citi aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Anglican%C4%83. Numai bine!
Http://dexonline.ro/definitie/anglican
http://dexonline.ro/definitie/anglicanism
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Anglican%C4%83
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_England
http://en.wikipedia.org/wiki/Anglicanism
http://en.wikipedia.org/wiki/Anglican_Communion
http://dexonline.ro/definitie/catolic
http://dexonline.ro/definitie/catolicism
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Catolic%C4%83
http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic
http://en.wikipedia.org/wiki/Anglican_Catholic_Church
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Romano-Catolic%C4%83
http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church
http://en.wikipedia.org/wiki/Catholicism
http://en.wikipedia.org/wiki/Independent_Catholic_Churches
http://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_Catholic_Church
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Vetero-Catolic%C4%83
http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Catholic_Church
http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Catholic_Church
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserici_catolice_de_rit_oriental
http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Catholic_Churches
http://dexonline.ro/definitie/protestant
http://dexonline.ro/definitie/protestantism
http://ro.wikipedia.org/wiki/Protestantism
http://en.wikipedia.org/wiki/Protestantism
Biserica Anglicană (Church of England) este o biserică istorică, despărțită de Roma în timpul Reformei protestante, în Anglia, prin ruptura regelui Henric al VIII-lea cu papa Romei. În Scoția și SUA, denumirea oficială e Biserica Episcopaliană.
Biserica Anglicană
Ramuri
Preot cu epitrahil şi felon colorate şi împodobite cu cruci.
Trei ramuri sunt prezente în Bisericile Anglicane : anglo-catolicii, anglo-evanghelicii, și anglo-liberalii. În general, fiecare parohie își are orientarea ei. În Europa, marea majoritate a parohiilor sunt anglo-liberale. În America predomină anglo-catolicii, iar în Africa anglo-evanghelicii. În Australia aproape toate parohiile sunt anglo-catolice, în afară de orașul Sidney, care e anglo-evanghelic. Unele parohii, în special în diaspora, au grupuri făcând parte din cele trei ramuri; unul și același preot poate sluji trei tipuri diferite de slujbe.
Anglo-catolicii se caracterizează prin folosirea ritului contemporan, o practică sacramentală intensă, preferință pentru celibatul preoților și monahism, liturghie zilnică și admiterea femeilor la preoție, iar în Canada, admiterea femeilor și la episcopat. În unele parohii, cu precădere în America, dar nu exclusiv, anglo-catolicii au și cultul Fecioarei Marie în stil romano-catolic sau ortodox rus, după caz.
Anglo-evanghelicii preferă ritul din 1662; practica lor sacramentală se reduce în general la participarea la liturghie. Sunt stricți cu privire la doctrina Bibliei, interpretată ca în Bisericile Reformei; sunt opuși atât hirotonirii femeilor, cât și acceptării homosexualității.
Anglo-liberalii iubesc ritul contemporan, dar nu au vreo practică sacramentală intensă. Sunt pentru hirotonirea femeilor, pentru mișcările gay, și interpretează Biblia metaforic. Unii dintre anglo-liberali sunt pentru o etică sexuală largă, alții ajung până a critica istoricitatea învierii lui Iisus
Sunt biserici diferite, cu credinte diferite, catolica, este condusa de Papă, cat despre Anglicana este o biserică istorică, despărțită de Roma în timpul Reformei protestante, în Anglia, prin ruptura regelui Henric al VIII-lea cu papa Romei.
Protestanta: În Olanda bisericile care se auto-denumesc în mod explicit drept liber-gânditoare sunt biserici protestante. Bisericile liber-gânditoare au apărut în secolul al XIX-lea ca urmare a influențelor umanismului și Epocii Luminilor
Biserica Ortodoxă este o comunitate de credință creștină. Creștinii ortodocși sunt organizați în biserici ortodoxe naționale autocefale (greacă, rusă, română, sârbă etc.), aflate în comuniune liturgică (euharistică) unele cu altele. Între bisericile ortodoxe naționale, primatul onorific este deținut de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului.
anonim_4396 întreabă:
stefanst2312 întreabă: