Un om libidinos e un om înclinat numai spre plăcere, spre satisfacerea poftelor senzuale... Înţelegi tu.
Uite ce zice dictionarul:
LIBIDINÓS, -OÁSĂ, libidinoşi, -oase, adj. Care se lasă fără ruşine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate. – Din fr. libidineux, lat. libidinosus.
LIBIDINÓS, -OÁSĂ, libidinoși, -oase, adj. Care se lasă fără rușine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate. – Din fr. libidineux, lat. libidinosus.
Din DEX!
Conform DEX din '98, se traduce astfel: „LIBIDINÓS, -OÁSĂ, libidinoși, -oase, adj. Care se lasă fără rușine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate. – Din fr. libidineux, lat. libidinosus. "
Actualmente insa, multi se refera la persoane care inspira o senzatie de scarba.
Libidinos=Care se lasă fără rușine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate!
Paii...libidinos inseamna senzual, lasciv... uite o explicatie mai usoara : Care se lasă fără rușine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate. ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor!
In dictionar scrie ceva de genu: LIBIDINÓS, -OÁSĂ, libidinoși, -oase, adj. Care se lasă fără rușine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate... dar eu stiam ca inseamna scarboscam asa cevaapai nu stiu
LIBIDINÓS, -OÁSĂ, libidinoși, -oase, adj. Care se lasă fără rușine stăpânit de pofta plăcerilor senzuale, înclinat spre lascivitate. – Din fr. libidineux, lat. libidinosus.
www.dexonline.ro
1Q întreabă:
mentholinks întreabă: