Miuta este un joc cu mingea de fotbal, intr-adevar...in primul rand, trebuie un numar impar de jucatori... unul va fi portar, iar ceilalti se impart in 2 echipe egale...se joaca la o singura poarta... portarul este neutru, nu are treaba cu nici o echipa (teoretic ) el degajeaza mingea pe spate, pentru a evita orice suspiciune.cand mingea iese in aut de poarta, este corner... daca o echipa acumuleaza 3 cornere, echipa adversa va beneficia de un "penalty", lovitura de la 7 m... fara zid, evident...cam asta stiu eu din ce jucam odinioara... sper ca nu am omis ceva
Din cate stiu eu...ce ai descris tu aici se numeste victorie...
Mihai A, crede-ma ca nu sunt tampit...stiu si eu ce am jucat 15 ani din viata mea...daca iti zic ca la mine se cheama miuta, pai sa stii ca asa e daca la tine o fi insemnand altceva, asta e...eu mi-am dat cu parerea despre ce stiu eu...sunt curios, de unde esti tu? adica unde exista denumirea asta "la malai" ?
Mihai A, crede-ma ca nu sunt tampit...stiu si eu ce am jucat 15 ani din viata mea...daca iti zic ca la mine se cheama miuta, pai sa stii ca asa e daca la tine o fi insemnand altceva, asta e...eu mi-am dat cu parerea despre ce stiu eu...sunt curios, de unde esti tu? adica unde exista denumirea asta "la malai" ?
Mihai A, crede-ma ca nu sunt tampit...stiu si eu ce am jucat 15 ani din viata mea... daca iti zic ca la mine se cheama miuta, pai sa stii ca asa e daca la tine o fi insemnand altceva, asta e...eu mi-am dat cu parerea despre ce stiu eu...sunt curios, de unde esti tu? adica unde exista denumirea asta "la malai"?
In Bucuresti se numeste "La Malai" jocul cand portarul neutru arunca mingea pe spate.
Conform dex miuta = mijloc de realizare a pregatirii fotbalistice (in fotbalul de performanta) constand din intrecerea a doua echipe, formate din 5-7 jucatori, pe un spatiu restrans de joc ( de obicei de-a latul terenului) si cu porti de dimensiuni mici 1m x 0.5m sau intrecere amicala, cu scop distractiv, intre doua echipe create ad-hoc, desfasurata dupa regulile unui meci adevarat de fotbal.
Asta este variata oficiala a acestui joc.
Prin targ insa fiecare joaca cum poate si dupa reguli stabilite de comun acord asa cum mi-au povestit nepotii mei, numai fotbal sa fie.
Fotbal in miniatura. teren mic, porti mici, jucatori putini. Portarii nu au voie sa atinga mingea cu mana, deci pot juca activ pe teren. e destul de tehnic, si foarte foarte distractiv.
Andreutz, ala despre care vorbesti tu se numeste " La Malai ".
Miutza e un joc de fotbal obisnuit, numai ca se joaca la porti mici ( si eventual dintr-un numar fixat de atingeri )
Este un singur portar la o singura poarta ceilalti dau trei pase la a treia pasa portarul fuge sa atinga mingea chiar si cu mana si va intra in poarta cel care a atins ultima oara mingea, iar portarul daca primeste trei goluri iese afara si intra altcineva andreiutz nu are dreptate ala e "lamalai"
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: