COMUNITÁTE, (2) comunități, s. f. 1. Faptul de a fi comun mai multor lucruri sau ființe; posesiune în comun. 2. Grup de oameni cu interese, credințe sau norme de viață comune; totalitatea locuitorilor unei localități, ai unei țări etc. – Comun + suf. -itate (după fr. communauté). Cf. lat. communitas, -atis, it. comunità.
Grupare de prieteni/oameni
cel mai multe comunitatii sunt de jocuri (CS.WOW...) adica forumu-ri.bloguri etc unde pot mai multi oameni sa comunice intre ei
O comunitate este un grup de oameni cu interese si valori comune. Comunitatea este caracterizata ca " intregul incorporeaza diversitatea" si poate sa includa oameni de varste diferite, etnie, educatie si venit (Gardner 2003). Indivizii pot fi membrii ai unei sau mai multor comunitati, spre exemplu comunitate geografica si alta comunitate profesionala.
ex: Sunt bucurestean (comunitatea- Bucuresti) si doctor (comunitatea medicala).
Responsabilitatea comunitara cuprinde sarcinile si obligatiile individului care traieste intr-o comunitate. Include cooperare, respect si implicare. Conceptul este mai presus de a gandi si a actiona ca individ, se refera la a adera la credinte comune, interese impartasite, istorie comuna (experiente care sa lege indivizii).
ex: O responsabilitate comunitara de baza este: votarea cand sunt alegerile
Fiecare individ este o parte dintr-o comunitate mai mare: familie, vecini, sat, oras, tara. In acelais timp, potentialul uman nu poate fi atins pe deplin daca individul este reprimat de societate. Prin comunicare intre cetateni si cei care ii reprezinta se realizeaza o relatie constructiva benefica, acesta este scopul acestui site.
mihela94 întreabă: