Pentru primul proverb raspunsul este acela ca pana a se finaliza complet o zi se pot intampla evenimente neprevazute care ti-ar putea schimba opinia pe care tu premeditezi. Prinvind al 2 lea proverb, pentru a afla in profunzime utilitatea adevarului trebuie a cunoastem tipurile, formele si manifestarile sale. Numai printr-o analiza minutioasa am putea totusi scoate la iveala aceasta "utilitate" a adevarului, a teoriilor si a veridicitatii cunostintelor stiintifice. Totusi, nu vom putea spune niciodata ca avem o atotcunoastere despre adevar, de aceea se spune ca Adevarul este intotdeauna la mijloc!
"Nu lauda ziua inainte de asfintit" inseamna : Sa nu lauzi o zi inainte de a se termina deoarece in ziua aia mai pot avea loc si alte evenimente (neplacute sau de ce nu, placute).
"Adevarul este intodeauna la mijloc" inseamna : Adevarul este relativ si de mai multe feluri. Si in orice situatie evista mai mult sau mai putin adevar. Sau totul porneste de la "un gram" de adevar.
Primul proverb ne,, avertizeaza" sa nu spunem pe la ora 15, 16 ce zi minunata si frumoasa, caci pana deseara mai e ceva vreme si multe se pot schimba intre timp...
Iar pentru cel de-al doilea am sa-ti dau un exemplu: Doua televiziuni prezinta canalul meteo, unii spun ca vor fi 20 de grade altii ca vor fi 25 de grade in Bucuresti! La urma urmei se dovedeste ca niciunul nu are dreptate, gradele ajungand la 23(undeva pe la mijloc).
Sper ca te-am ajutat putin
"cine rade la urma, rade mai bine" cam acelasi lucru ca si cu asfintitul...ideea e sa avem rabdare sa ne dam cu parerea la final... dar care este finalul? Se spune ca orice are inceput are si un sfarsit dar sfarsitul nu e decat un alt incept etc. Esential e sa facem diferenta. Adevarul este la mijloc sau poate dincolo de noi. Pe tema adevarului am mai filozofat si eu ca multi altii si mi-am permis sa pun cateva ganduri pe o imagine a carui link il poti gasi in continuare: http://2.bp.blogspot.com/......o%255D.jpg
User20121610 întreabă:
roby223 întreabă: