Cam asa cum a spus si ardnaxur1961, sufixul diminutival este cel care micsoareaza lucrurile, iar cel AUGmentativ este cel care le mareste.
Sufixul diminutival se adauga la sfarsitul unui cuvant pentru a forma diminutivul acelui cuvant.
Copil+as
Catel+us
Sufixul celalalt, cred ca ai vrut sa spui AUGmentativ si nu argumentativ, ca nici nu exista.
Deci, sufixul augmentativ exprima ideea de mai mare fata de normal.
Matura+oi ->maturoi
Casa+oaie-> casoaie
Servus 123456789alex! Eu știam de sufixe augmentative.
Sufixul (sunetul sau grupul de sunete care se alipeste la sfarsitul unei radacini sau al unui radical, pentru a se forma cuvinte cu sens nou sau modificat) poate fi gramatical sau lexical.
1. Sufixe augmentative, cu ajutorul cărora se formează cuvinte care arată că obiectul denumit este mai mare decât cel denumit de cuvântul de bază: -andru (copilandru); -an (băietan); -oi/oaie (căsoi, căsoaie) etc.
2. sufixe diminutivale, cu ajutorul cărora se formează cuvinte care arată că obiectul denumit este mai mic decât cel denumit de cuvântul de bază: -aş (copilaş), -cu (sătuc), -el (bătrânel) etc.
O zi cu zâmbet să ai!
De exemplu la cal - calut, calusel
sau Caloc, caloi
https://www.qdictionar.com/diminutive/cal.php
sper sa te ajute
Sufixul diminutival este cel care micsoreaza lucrurile...ex.:casa-casuta (uta este sufixul diminutival), iar cel argumentati este cel car emareste lucrurile ex: casa-casoaie (oaie esre sufixul argumentativ)
Sufix diminutival e acel sufix care arata lucruri mici(nu stiu cu msa ma exprim ) spre ex urs-ursULET; si augmentativ, ca de argumentativ nu cred ca e vorba e cand pui sufixul sa faci ca, cuvantul sa fie mare - casa-casoi; argumentativ- elev-elevul
Sufixul dminutival este cel care micsoreaza.ex:cal-calut.iar cel argumentativ cel care mareste.ex:botoias-butoi..bft!
Cel diminutival este cel care micsoreaza lucrurile, iar cel augmentativ este cel ce le mareste!
MadaMadalin0704 întreabă: