De spart - lovit cu o piatra, cu un ciocan sau topor
De desfacut in doua - cu o sabie, cu un cutit mare bine ascutit, cu un fierestrau
De scos laptele - se dau doua gauri cu un cui mare
Nuca de cocos are niste adancituri mici: cu un tirbuson gauriti 2 (doua) din adancituri. Goliti apa din nuca (iar daca o pastrati pentru a o utiliza mai tarziu filtrati-o). Pe urma puneti nuca intr-un cuptor cald cam 10 minute (NU cuptorul cu microunde). Se va deschide singura in doua! Apoi trebuie verificat ca nu e prea calda sa nu va ardeti degetelele, urmeaza clatirea interiorului cu apa, dupa clatire acesta se scoate cu un cutit ascutit. S'am incalecat p'o sea...
Eu i-am luat varful cu un cutit zdravan...am dat in ea cum dadeau aia in filme... nu mi-a trecut prin cap sa o tai cu bomfaierul...ma pregateam sa folosesc bormasina.
Pentru "accesare" folosesc o surubelnita + un ciocan.In partea de sus nuca de cocos are niste adancituri mici, rotunde; acolo cedeaza coaja dupa 1-2 lovituri, apoi pot consuma laptele direct cu un pai sau se poate scurge intr-un vas.Nuca golita se executa simplu, cu ciocanul sau artistic, prin lovire de ciment, pereti si alte suprafete dure.