Sunt de parere ca ideile de genul ar trebui sa fie discutate doar de oameni precum Hawking, care le inteleg destul de bine, in timp ce noi (ceilalti) ar trebui sa ne vedem de treaba noastra si sa ne traim vietile.
Chiar daca este adevarata (sau nu), asta nu iti influenteaza cu nimic viata.
Oamenii sunt inca prea prosti pentru a intelege concepte care sunt cu mult peste nivelul lor. Gandeste-te numai cat am evoluat in ultimele sute de ani.
Probabil ca anumite persoane, care au acces la informatie stiu adevarul dar nu are rost sa ne complicam cu discutii despre "elita".
Daca spui ca numai anumite persoane trebuie sa discute asemenea idei, ca nu are rost sa ne batem capul, ca suntem prosti, atunci vom ramane asa din cauza ca nu ne batem capul, ca nu ne stimulam mintea cu asa ceva si prin urmare vom stagna.
Este adevarat dar pentru a discuta ceva trebuie intai sa studiezi lucruri pe care le poti intelege... adica subiecte mai putin complicate.
Cei care nu inteleg lucrurile mai putin complicate ( baza) nu o sa reuseasca sa raspunda nici intrebarilor dificile deci efortul lor este zadarnic, doar de dragul discutiei...
Oamenii pasionati o sa invete oricum si daca esti unul dintre ei atunci, intr-o zi o sa ajungi la nivelul in care poti sa gasesti un raspuns pentru intrebarea ta.
Nu am intentionat sa jignesc dar mi se pare o pierdere de timp sa incerci sa descoperi misterele universului in timp ce nu intelegi prea bine nici macar fizica simpla. *nu ma refer la tine, ci la societatea care este plina de oameni ce vorbesc degeaba*
Dar cred ca si ceilalti ar trebui incurajati.
Este foarte plauzibil. Orice senzatie data de simturi, deci de organele de simt, ajunge la creier sub forma de impulsuri electrice. Au fost facute experimente in care au fost stimulate electric zone ale creierului si subiectii resimteau senzatiile ca fiind naturale (mirosuri, gusturi, etc) in functie de zona stimulata, desi in realitate nu existau. Asa ca nu ar fi exagerata ipoteza ca lumea inconjuratoare ar fi de fapt o simulare pe calculator.
Pai si fara ochi, urechi, doar cu ajutorul creierului? doar cu un creier?
Avand in vedere ipoteza anterioara, ceea ce consideram noi ca fiind necesar vietii, adica un corp intreg, inclusiv creier, ar putea fi doar parte a programului. Si atunci ar putea sa existe doar creierul, hranit artificial.
Dar dupa ce creierul moare in lumea asta virtuala, moare si in realitate?
... sau poate este resetat si incepe alta existenta virtuala...
Pai si creierul ala nu moare odata? o sa traiasca vesnic? cat de puternic sa si fie pc-ul ala maiales ca suntem 7 milairde de oameni numai pe Terra, crezi ca or sta lafiecare sa faca 1000 de miliarde de realitati?
Uiti ca realitatea pe care o percepem ar putea fi artificiala. In lumea pe care o cunoastem computerele cele mai puternice sunt cele de genul "Cray". In lumea care alimenteaza realitatea artificiala ar putea fi de miliarde de ori mai puternice. Nu stiu daca traim sau nu intr-o realitate simulata, dar stiu ca daca ar fi asa regulile din realitatea "adevarata" nu ar avea motiv sa fie aceleasi cu cele din simulare.
I-auzi,vesti noi deci nu o sa murim niciodata?
Bineinteles ca nu. Dar o sa ne plictisim la un moment dat...
Cum sa nu mori ba niciodata, esti fumat?
LOL. Credeam ca stii de gluma...
A,scuze frate, deci chiar daca suntem intr-o simulare pana la urma tot o sa murim forever, nu? gen mor cei ce ne-au creat, nu mai vor sa continue simularea si etc
Uite o idee la care nu ma gandisem.
Dar, serios, daca as sti adevarul probabil ca as fi un alt Einstein...
Care e ideea la care nu te gandisei? ca ar exista matrix sau ca n-avem cum sa traim forever intr-un matrix pentru ca pana la urma ar muri si cei de acolo ca oricum se intampla ceva, orice are un sfarsit! care din ele nu te gandisei?
Ma refeream la idea ca cei care ruleaza simularea nu mai vor s-o continue. Nasol...
Pai normal, dar pot si muri, sau universul sa moara! sunt multe la mijloc, soarele sa inghita pamantul si etc
Dannnny întreabă: