| AndreiAntiTot12 a întrebat:

Ce parere aveti de idiotenia cu Daca nu ai crezut in Dumnezeu si nu a existat nu ai pierdut nimic, dar daca ai daca nu ai crezut si exista ai pierdut totul.

15 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Ce ti se pare idiotenie in asta? Nu e logic? Spune ca ''DACA EXISTA'', in caz ca asta te deranja.

Răspuns utilizator avertizat
| Sn4k3 a răspuns (pentru AndreiAntiTot12):

Adica? El nu spune ca exista sau nu, spune doar ca daca exista cei care nu cred in el pierd, si daca nu exista nu pierde nimeni nimic, poate doar disperatii de religie care o iau prea in serios si isi pierd timpul cu asta. Asa ca nu vad ce ar fi o idiotenie ceea ce a zis.

Pai normal ca daca exista, cei care nu au crezut au litobe, deci ce nu e logic?

Adica e logic ce a spus acolo si adevarat.

| xerxes1 a răspuns:

O idiotenie.
Cum naiba sa nu pierzi nimic daca te duci ca oaia la biserica saptamanal,sa-ti faci milioane de cruci, colive la morti, bani la popi, frica de pacate, posturi etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta a fost spusă de Blaise Pascal.Şi cred că e adevărată.

| Fatayou a răspuns:

Daca nu crezi in Dumnezeu, nu e nevoie sa zici ca asta e o idiotenie, atata vreme cat nu te obliga nimeni sa crezi in ceva anume...
Referitor la fraza de mai sus, mai ales spusa de o personalitate, Blaise Pascal, putem afirma ca si oamenii de stiinta au dreptul de a crede in ceva maret, ceva ce nu poate fi perceput, este peste puterile noastre de intelegere, dar in acelasi timp sa fie si Creatorul nostru.
Daca analizam fraza, putem spune atat ipotetic, dar chiar si practic ca are dreptate. Gandeste-te la o lume lipsita de iubire si speranta, intr-o lume cu mult haos. Dar daca crezi ca Dumnezeu exista, atunci El e singura situatie de scapare de la orice problema. Cum am mai zis, nu esti obligat sa crezi in asa ceva. Iar daca nu crezi, prin fraza "ai pierdut totul" putem spune ca ai pierdut insasi esenta dragostei, a iubirii eterne si neconditionate, a fericirii si belsugului. De asemenea, fiindca nu crezi in "afterlife" ( asa cum spuneai in alte intrebari), atunci nu o vei primi (referitor la credinta ta in Iad).
Multi spun ca Dumnezeul biblic nu exista, dar nu e vina Lui ca multi interpreteaza Biblia asa cum vor (iti pun conditii in felul in care trebuie sa iti traiesti ca viata de crestin "adevarat"), iar cine a citit Biblia si a inteles-o pe deplin si adevarat, imi va da dreptate.
Vreau sa precizez ca nici eu nu cred in organizatii religioase, nu fac parte din ele si nici nu ma intereseaza, eu ma rog intr-un singur Dumnezeu in camaruta mea si atat.

| Ancapopancapop a răspuns:

Depinde de modul in care ai fost crescut. Eu nu cred in dumnezeu dar nu neg ipoteza ca ceva ne-a creat. Eu prefer sa nu ii zic dumnezeu. Iar religia o neg 100% pentru ca toata biblia se bate cap in cap