| Anomim2025 a întrebat:

Ce părere aveți de românii care preferă să stea în România și să câștige 1000 de euro decât să stea în străinătate și să câștige 10.000?

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da tu ce crezi ca acolo afara te pun astia presedinte, stai calm ca toti trag de tine la greu pentru mai multi banii

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai informatii total eronate daca tu crezi ca salariile in afara sunt de 10. 000euro.

Si cine are 1000euro in Romania duce o viata cat de cat decenta

| GabiDumitrescu a răspuns:

Mai e vorba si de nivelul de stres aici vs acolo, teama de necunoscut, habotnicia multora (mai bine stai aici sa te bata biserica cu clopotul in cap zi de zi decat in tarile "sataniste" din vest care iti iau copiii si ii dau la homosexuali cand le dai putina bataie, ca doar e rupta din rai), plus ca multi dintre cei cu salarii ~1000 EUR la noi sunt INCAPABILI. Majoritatea prietenilor mei inca in tara cistiga cel putin 2000 EUR si asta fiind oameni normali, cu job de la ~9 la 5, in weekend plimbari prin tara sau pe munte pe undeva, fara sa moara cu dosarele in brate acasa din cauza stresului. Cei pe care ii stiu ca au plecat s-ar fi descurcat foarte bine si aici in marea lor parte, insa au plecat pentru viata culturala din tarile adoptive, si probabil si pentru ca cpf, bor, si s-au cam saturat de habotnicii impotenti bolnavi de sindromul Stockholm de la noi pe care ii intilnesti la fiecare pas si voteaza cu psd-ul fara minte de 30 de ani incoace...

| johnnny123 a răspuns:

În SUA venitul mediu este în jur de 2300$.
Ca să ai 10.000 de euro (adică 11.800$), trebuie să ai super-calificări și să te chinui vreo douăzeci de ani, și nici atunci nu este garantat. Ca să nu mai vorbim cât de greu este pentru un imigrant.

Crezi că te așteaptă cineva la sosire și-ți spune "Bine ai venit în țara noastră, iată 10.000 de euro, salariul pentru prima luna"?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Eu stiu ca banii nu sunt totul. Ar insemna ca au o anume situatie - familie, rude, o mama bolnava, prieteni in tara etc si sunt niste oameni intelepti. Alta e sa fii tanar, liber, la inceput de cariera, aventurier. E cunoscut ca romanii dezradacinati sufera cel mai mult de dor de tara. Trebuie sa fii constient ca pentru un castig x 10 mai mare trebuie sa-ti schimbi nu doar domiciliul ci in mod radical modul de viata cu bune si cu rele. Cred ca sunt oameni care sunt constienti ca pentru un castig de 3000 in tara esti vandut si sclav total al stapanului, nu mai ai vreme de familie, de tine, de sanatate. Nu-ti da nimeni un sac de bani fara sa stoarca tot din tine. Fiecare alege pentru el. Nu gandi niciodata pentru altul.

| xerxes1 a răspuns:

1000 euro in tara e destul de ok.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Candeste-te ca in Romania se traieste decent cu 1000 de euro, pe cand in strainatate mai greu.

| Andersen2k18 a răspuns:

Un avantaj in Romania este ca stai in aceasta tara, este tara unde te-ai nascut, si aici nu te pune nimeni sa muncesti cu forta ca un sclav, cum fac unii in strainatate. 1000 de euro eu zic ca e o suma decenta.Ca sa castigi 10 000 pai trebuie sa fi ceva director intr-o companie cunoscuta, alti pot avea bani astia da pe cai ilegale.

| RzV28 a răspuns:

In Romania cu 1000 euro duci o viata foarte buna. In strainatate doar sa fii director sau inginer ca sa castigi 10.000..Multi romani pleaca in strainatate pentru a castiga in jur de 1000 euro ca daca ar castiga toti in tara asa e clar ca nu am mai avea romani plecati.

| EraserHead a răspuns:

Nu e nimeni care sa plece din Romania si sa primeasca suma asta enorma de bani. Majoritatea oamenilor care pleaca din Romania in strainatate castiga in jur de 1500euro pe luna.

| bnbnbi a răspuns:

Stai in strainatate? Nu. Daca ai sta acolo, ti-ai da seama ca 10 000 de euro se dau doar celor cu multa experienta in domenii ca IT etc. Si nici lor, daca nu sunt sefi la firme. In rest 10000 de euro e un vis frumos, 4500 de lei IN ROMANIA E CEVA, dar in strainatate acelasi om va primi tot 1000 de euro. Nu sta treaba chiar asa de usor.