rroxi44
| rroxi44 a întrebat:

Ce parere aveti de spionajul care se poate face cu ajutorul mobilului...
http://www.youtube.com/watch?v=uCyKcoDaofg
Si la astea le scoti bateria..., dar daca vom avea cipuri implantate?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Inca o data, nu se teme nimeni de cipurile din pasapoarte, ci de perspectiva cipurilor implantate. Si problema nu e ca ti le implanteaza cineva fortat, ci ca exista posibilitatea incorporarii cartii de identitate, permisului, pasaportului, legitimatiei de Metro, cardurilor bancare, cartelei de telefon samd, astfel incat sa fi nevoit in scurt timp sa stai singur la coada sa ti-l implanteze.

13 răspunsuri:
Anna
| Anna a răspuns:

Asta inseamna violarea intimitatii si nu sunt de-acord! E strigator la cer!

Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Mda..., neplacut!
Avem dreptul la intimitate!
Sa speram ca nu vom ajunge la cipuri!
Oricum, cand nu suntem ascultati la telefon suntem filmati in magazine, in baruri, pe strada, in benzinarii, peste tot sunt camere de supraveghere...
Asta e...
Pana la urma, ce se mai stie de e-mailuri, si pe acestea le urmareau?
E clar ca suntem urmariti si ascultati!
Unii de sefi sau partenerul de viata, ...etc, dar, cred ca majoritatea de serviciile secrete...
Ce putem face?

daniela
| daniela a răspuns:

Este o chestie naspa de tot, nu stiu parca cineva ar fi mereu prezent in viata ta, in casa ta, in gandurile tale... E oribil. Poate vreau sa injur conducerea "de partid si de stat" ce naiba pentru asta s-a murit in decembrie... era prea frumos ca sa dureze libertatea intimitatii vietii unei persoane.

regis
| regis a răspuns:

Mda, am citit despre multe metode de interceptare. Cel mai nasol este ca se pot intercepta toate convorbirile, computerele "filtrand" continutul acesteia iar in momentul in care se rosteste un cuvant cheie convorbirea este stocata si transmisa unui operator, care o asculta si decide daca merita sau nu pastrata. Sistemul este folosit legal in unele tari si ilegal in aproape toate celelalte.
Cei care cred ca nu ii afecteaza asta se inseala. Chiar daca pe multi nu ii afecteaza direct, informatiile obtinute pot fi utilizate la santajarea altora in diferite scopuri, consecintele santajului la nivel inalt rasfrangandu-se indirect asupra tuturor.

regis
| regis a răspuns:

Chiar daca BOR s-a pronuntat exact pe dos, ar trebui sa ne preocupe serios problema cipurilor si nu din perspectiva numarului 666 care s-ar ascunde astfel prin pasapoarte.
Pe mine ma infioreaza gandul ca implantarea unor cipuri de identificare s-a facut deja la animale domestice si a trecut aproape pe neobservate, chiar daca nu s-au dat prea multe explicatii si s-a facut pe cheltuiala proprietarului. Un cip care poate fi identificat si citit de la distanta ar trebui sa dea multora de gandit, mai ales ca tehnologia exista deja si e nevoie doar de un pretext pentru implementarea ei...

regis
| regis a răspuns:

@mariana: daca ai avea un cip implantat care poate fi localizat prin satelit, care crezi ca ar fi primul lucru pe care l-ar face rapitorii tai? Oare nu acela de a-i anihila intr-un fel semnalul?
Bun, acum pune-te in situatia celor care au participat la recentele proteste de la Chisinau. Cati dintre ei ar mai fi fost oare acolo daca stiau ca printr-o singura scanare se poate obtine o lista a participantilor, urmand ca de a doua zi sa fie anchetati fiecare separat.
Cu scuzele de rigoare, cei care au impresia ca prin violarea intimitatii se elimina infractionalitatea sunt niste naivi. Infractorii vor gasi intotdeauna metode pentru a eluda sistemele de supraveghere, cei care au de suferit sunt oamenii cinstiti.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Sunt de acord cu spionarea telefoanelor intr-un caz penal... dar in masa...este o violare flagranta a intimitatii...cred ca guvernele vor sa controleze maximum vietile cetatenilor pentru a preveni... zic ei, orice actiune antisociala... dar nu este decat primul pas spre o civilizatie incartiruita, in care nu vom mai avea dreptul sa mai luam nici o decizie...ci doar sa respectam legile obligatorii ale unui stat militarizat...Chiar am un sentiment de nesiguranta, intrucat nu stim unde va duce aceasta "initiativa" pe plan mondial...

mariana
| mariana a răspuns:

Pentru ca semnalul la telefonul mobil il primim prin satelit, de la bun inceput se stia ca exista posibilitatea localizarii tale si eventual a urmaririi unora din convorbirile pe care le ai cu diferite persoane. Nu este nici o noutate si spionajul s-a practicat si se practica, in general, pentru a cunoaste daca tara este sau ar putea fi pusa in pericol, prin diferite manopere de catre diferite tari sau persoane interesate.
Problema incalcarii intimitatii este intr-adevar neplacuta, pentru ca, fiecare dintre noi avem micile noastre "secrete", pe care nu am vrea sa le stie toata lumea. De fapt nici nu suntem, in mod practic, urmariti toti pentru ca acest lucru ar fi imposibil. Dar cum s-ar putea cunoaste persoanele care incalca legea sau fac anumite fapte sau acte abominabile, daca nu le-ar putea depista organele abilitate sa protejeze persoana sau Statul Roman?
Pe multa lume a speriat problema introducerii cipurilor biometrice in actele de identitate, eu consider ca acest lucru este normal si el se practica si in lumea occidentala si nu poate face rau nimanui, chiar daca ar avea acel cod rau famat "666", care ar fi cifra diavolului.
Ganditi-va ca, este rapita o persoana si ca doar prin acest cip ar putea fi localizata, nu credeti ca acest lucru ar fi benefic pentru apartinatorii, care sunt ingrijorati pentru integritatea persoanei rapite.
Pentru a fi inregistrate convorbirile telefonice, trebuie sa fie obtinuta o aprobare de la organele de justitie, care au in vizor o anumita persoana pentru ca ar desfasura o activitate criminala si atunci din noianul de convorbiri se vor selecta acelea care ar putea interesa justitia.
Nu exista un motiv de ingrijorare, pentru oamenii care traiesc in mod normal si care nu savarsesc sub nici o forma acte sau fapte care contravin legilor tarii, deci daca suntem "curati" nu vad de ce ne-ar fi frica.
Democratia si libertatea sunt elemente subsidiare unei vieti echilibrate. Ai libertatea de a face tot ce nu prejudiciaza pe altii. In momentul in care, prin intelegerea gresita a libertatii tale, savarsesti fapte care incalca drepturile si libertatile altor persoane, atunci deja notiunea de libertate este depasita, ea fiind un abuz asupra drepturilor altor persoane.
Trebuie sa vedem unghiul in care ne aflam si cum anume ne poate afecta pe noi sau pe altii deoarece, o libertate si o democratie gresit intelease, duc la anarhie si atunci nu aduc binele pentru cei multi, intre care ne aflam si noi, muritorii de rand. Este si acesta un mod de a interprata aceasta masura de codificare si de asa zisa imixtiune in vietile private ale noastre ale tuturor, poate ca asa lumea va deveni mai buna, vom avea mai putini infractori si vom fi mai circumspecti atunci cand vorbim vrute si nevrute, fara sa ne gandim ca si la telefon este bine sa folosim doar acele cuvinte necesare in comunicare, de care sa nu ne fie rusine sau care sa nu poata fi interpretate intr-un alt mod.
Pentru toti ganduri bune si cat mai multe convorbiri telefonice prin care sa ne exprimam sentimentele si trairile, grijile, precum si initiativa de a face ceva bun.
La fiecare ne este teama de ceea ce nu stim si de aceea daca auzim ca se ia o masura de acest gen ne simtim amenintatri, acest lucru s-a intamplat si anterior numai ca nu s-a facut public acest gen de activitati ale organelor de securitate.

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Si popii saracii se plang de asazisele cipuri biometrice 666 care sunt inofensive. In schimb tehnologia telefonaleor mobile permite "urmarirea" de peste 15 aniwinking

| sese a răspuns:

"Si la astea le scoti bateria..., dar daca vom avea cipuri implantate?"
MATRIX?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

So what? Daca-mi asculta cineva telefoanele, sau ma spioneaza cind merg la wc sa ma c... (pardon de expresie), nici in cot nu ma doare. Am vazut la stiri un hotel care-si face reclama, oferind gratis o camera cuiva, cu singura cerinta, sa accepte ca peretii sa fie din sticla si sa-l vada toti trecatorii. Well, fiind gratis si daca as avea si pizza si bere la discretie, eu as accepta sa stau in camera aia. Ar fi ca in armata, unde nu nu ai intimitate, dormeam peste 40 de oameni intr-o camera si faceam dus cite 20 la gramada... care-i problema?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Observ o panica irationala fata de chip-urile ce vor fi folosite. Un individ a spus odata de mult ceva de genu:
"Oamenii se tem de ceea ce nu inteleg".
O sa incerc sa explic ce e cu acele chip-uri:
-structural sunt alcatuite din: o memorie, un sistem de citire si transmitere a continutului memoriei, si o antena.
-daca cineva considera ca ii este lezata intimitatea, poate apela la un fenomen fizic invatat de TOATA lumea in scoala generala, si anume inducerea de curent in fire aflate in camp electro-magnetic. Cu alte cuvinte, in deplina siguranta, chip-ul poate fi pur si simplu prajit, fara ca cineva sa isi dea seama.
- distrugerea chip-ului se poate face astfel tongue : se ia pasaportul si se arunca (din greseala) inspre niste liniii de inalta tensiune, sau se dezmembreaza un harddisk, si folosind magnetii hdd-ului, se mangaie pasaportul. Efectul este acelasi, antena va avea asa de mult curent in ea incat va arde logica chip-ului.

| omfericit a răspuns:

Pe mine unul nu ma deranjeaza, nu am nimic de ascuns. Sunt deschis... sunt liber! happy