Un text trebuie impartit in idei (capitole).
Fiecare idee (capitol) poate sa contine sub-capitole, diferite argumente pro si contra, care trebuie grupate, pentru a fi ntelese (mai usor).
De exemplu: cand vorbesti cu cineva despre vreme, nu amesteci propozitiile cu alte subiecte (reteta de mancare, cum functioneaza masina de spalat si ce ai vorbit pe messenger etc.).
Fiecare idee se trateaza separat.
Ca omul trebuie sa se integreze in el, nu este autarhic si singur. Existentialsmul nu satisface tendinta omului spre fericire.
Elementele sau partile trebuie sa se relationeze cu totul (totalitatea) iar asta inseamna ORDINE, STRUCTURA si SISTEM. Isomorfismul trebuie sa se integreze in morfologism.
Vezi functionalismul lui De Saussure si Formalismul Rus (Jakonson).
Fonologul vede fonemele (elemente significative) ca primesc significatie doar cand sunt incorpórate in sistem.
Discontinul trebuie sa se intregreze in Continu. De Sassure spune ca limbajul este forma nu substanta (deci depaseste materialismul care ne spune ca exista doar prima cauza ci considera toate cele 4 cauze a lui Aristotel).
Nu trebuie sa cautam doar cum elementele ce se reune intre ele sau sunt organízate ci si relatiile dintre ele care constituie functiunea acestora inauntrul sistemului. Trebuie sa ne interesese si ANALIZA FUNCTIONALA nu doar ANALIZA STRUCTURALA.
Trebuie sa ne interesese si CONTEXTUALITATEA pentru ca cu Copernic omul isi pierde centru si devine excentric. Plecarea trebuie sa fie de la subiect (Boudon).
Din păcate acesta nu este site-ul potrivit pentru astfel de întrebări. Multi utilizatori nici nu știu la ce te referi
VMC întreabă: