| numesiprenume0 a întrebat:

Ce parere aveti despre superstitii? Credeti in ele? La mine a aparut o superstitie prin care Se zice ca daca bati in lemn te fereste de ceea ce e rau ori nu se implineste ceva rau despre tocmai ce vorbeai. Este sau nu fe crezut? Ofer funda!

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Depinde de ce gandesti atragi nu tine de superstitie

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred in asemenea prostii!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu stiu ca daca te bate cineva la fund ti se duce mintea la capp si nu mai crezi in superstitii.

| numesiprenume0 explică (pentru CodrutElian1990):

Dar esti superstitios laughing)

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru numesiprenume0):

Da, cred ca nu se poate intampla ce am spus, deoarece multi copii au fost batuti la fund si in loc sa mearga mintea la cap s-a dus prostia.
Serios acum: nu sunt si nu cred in ele. Parerea mea, dar si a oamenilor care au cercetat fenomenul este ca aceste superstitii actioneaza asupra oamenilor care le cred, deoarece asociaza relele ce li se intampla cu acestea. Acum sa cred ca vorbele mele spuse la suparare au avutefect de blestem la adresa a 3 fosti colegi? Cand eram tanar angajat am crezut in loialitatea acestora si i-am imprumutat cu bani. Nu mi i-au inapoiat, ba unul a zis ca a facut-o. Eu, cand am vazut ca nu pot sa-i recuperez le-am spus la fiecare: Sa dea Domnul sa folosesti acesti bani pentru sanatatea ta. Unul din ei a avut accident de masina grav, altul a paralizat pe o parte, al treilea a vut un accident de tren.
Desi nu cred in superstitii mi-a parut rau ca am zis asa ceva. De atunci nu mai o fac: nici imprumut de bani, dar nici asemenea vorbe nu mai zic.
PS Cele relatate s-au intamplat in decursul a 2 ani.

| StrongHeart a răspuns:

Iti zic ceva real, strabunica mea auzea nu stiu ce sunet in casa mai rar asa si de fiecare data cand a auzit, a murit o persoana apropiata si era sigura ca urmeaza sa moara si ea cand a auzit de curand o batatura, acum cateva luni, ca pana la Craciun moare sigur.Nu s-a intamplat si femeia are peste 90 de ani, daca moare moare de batranete, nu ce prostii crede ea.
In realitate, creierul ei a facut legatura intre sunetul ala si evenimente din viata ei.
Mintea ne joaca feste mereu si ne place sa inventam povesti, asta nu inseamna ca sunt adevarate.
Stii ce nu vrea sa-ti zica nimeni de fapt? Singurul lucru care te fereste de rau e rugaciunea si gandul bun, asta am testat-o pe pielea mea si stiu ca functioneaza sa alungi orice ganduri si suparari sau orice rau crezi ca ar putea sa vina.Asta ti-o garanteaza fratele tau care a trecut prin multe,sigur,sunt multi care nu vor sa recunoasca asta,au credinte pagane sau nu cred, sunt atei, dar asta e singurul lucru care te ajuta, Dumnezeu ne-a dat la toti liber arbitru, nu ma controleaza pe mine ce zice horoscopul sau ce scrie in cafea sau alte porcarii si daca esti baiat destept nici pe tine nu ar trebui sa te controleze.
Asta e adevarul, cine crede in superstitii isi face singur rau.