| Utilizatoare123 a întrebat:

Ce pot face daca usa de apartament (exterior) pe care mi-o doresc este prea mica pentru a fi incadrata cum trebuie? Exista vreo solutie? chiar imi place modelul pe care l-am vazut.

20 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iei masurile noii usi, scoti usa veche si adaptezi glaful (golul ușii) la masurile usii noi. Sa mai incarci pe lateral sau sus. Cu o toleranta de 3 cm pentru spuma poliuretanica, la montajul usii. Dar iti trebuie cineva de meserie ca să faca treaba repede.

| Utilizatoare123 explică (pentru darrio2007):

Multumesc mult. Si daca sunt mai mult de 3 cm? Chiar nu se poate face nimic? An nou cu bucurii!

| darrio2007 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Nu spui ce spatiu iti ramane.
Noi aici doar ne dăm cu presupusul.
Nu vorbesc in necunostinta de cauza.
Lucrez in domeniu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mai umpli golul

| darrio2007 a răspuns (pentru suntserios):

Corect. Cei doi habar n-au ce vorbesc. Unul a inteles că usa este mare nu mică. Celalalt face confuzie intre vata bazaltică si spuma poliuretanica. Ambii mă au la ignor dar vor vedea comentariul meu aici.
Scuze, pentru că am apelat la aceasta metoda.
Un An Nou cu multe bucurii, iti doresc.

| sierra1 a răspuns:

Dacă nu tai din ușă, mai demolezi nițel din zid. Adică ori una ori alta (sau o scoți din gând)

| Utilizatoare123 explică (pentru sierra1):

Nu am ce sa tai, tocmai am zis ca e prea mica. Spatiul gol e prea mare.

| suntserios a răspuns (pentru sierra1):

De ce ar mai tai din ușă dacă e deja mica?
Dece ar demola din zid dacă e deja prea mare?

| sierra1 a răspuns (pentru suntserios):

Vaaaai, quel honneur, domnia sa mi s-a adresat!

Pacă ziceai că nu cobori la subsol să discuți cu plebeii

| sierra1 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Zidești frumos pe spațiul liber și iese ca nou. S-o folosești sănătoasă (ușa)

Doar sa ii corectez.

N-ai cu ce și n-ai pe cine.
Uită-te-n oglindă dacă ți-e urât singur

Că sa vezi, am avut și cu ce și pe cine. Drept dovadă că te ai corectat și singurica, practic mi-ai validat intervenția. E ok. Știu că ai probleme cu înțelesul întrebărilor uneori. De aia am și evitat să mai interacționez cu tine.

~suntserios: am și evitat să mai interacționez cu tine.~

păi ce faci mami, lingi unde scuipi?

| relian a răspuns:

Usa e bine sa fie cit mai mare, nu mai mica.Pe uasa aia intra mobila in casa, si ce mai ai la bucatarie.
In general usile asa se fac, fctie ce se afla pe piata la vinzare in acel moment, in caz ca omu cumpara, sa si poate introduce in casa, nu sa stai sa o duci inapoi.

Ce avantaj ai ca e usa frumoasa? Sa nu spui ca stai in casa, stai afara si te uiti toata ziua la usa, vai ce usa frumoasa am laughing

Usa trebuie sa fie buna, sa isi faca treaba, in rest nu sta nimeni sa se uite la o usa.
Daca iti place modeul da comanda si iti fac aia una mai mare sa se potriveasca la tine.

| gabicoo a răspuns:

Folosești spumă bazaltică.

| Utilizatoare123 explică (pentru gabicoo):

Din aceea alba? off...Pai ar fi prea multa, cred ca se vede urat. Se poate acoperi cumva? sad

| ValentinMihai78 a răspuns:

Da, comandați acea ușă la dimensiunea cadrului de ușă pe care îl aveți.
Sau, un zidar va lua măsura noii uși și va zidi o parte laterală până se apropie cu toleranța de rigoare de noua dimensiune.
NU se montează o ușă dacă toleranțele dimensionale depășesc maxim 1-2 cm pe cele 3 laturi de montaj.

| Wolf1988 a răspuns:

Este o greseala sa irosesti spatiul montand o usa mai mica deoarece te limiteaza la achizitionarea unui frigider mai mare a unei canapele mobila etc.Macar 90 cm sa poate sa intre un frigider.
Apoi daca completezi cu spuma spatiul liber ti-o deschide si ultimul mort de foame fara cheie.Ii trebuie doar ceva care sa preseze lateral in dreptul incuietorii, intra iti fura tot si poate si sa incuie la plecare.

| Utilizatoare123 explică (pentru Wolf1988):

Ai dreptate. O sa am in vedere. Mersi si An Nou fericit!