Da, este nul. Îţi trebuie doar buletinul, mergi la primărie, (primăria care l-a eliberat, atenţie!) secţia evidenţa populaţiei şi spui că ai pierdut certificatul de naştere. Dai buletinul, faci o cerere pe loc (există la ei cereri tip) şi-ţi face altul. Spun primăria care l-a eliberat, deoarece, dacă tu te-ai născut la Constanţa de exemplu, şi acum stai, sau ai stat toată viaţa în Timişoara, tot la Constanţa trebuie să mergi să-l faci... Singura problemă ar fi timpul, cred că durează o zi - două, dar probabil există şi acolo o taxă de urgenţă, ca peste tot în Romania, şi se rezolvă mai repede. Când l-am făcut eu, acum doi ani, nu exista aşa ceva şi a trebuit să aştept două zile parcă... Baftă!
Te duci la starea civila de la primaria unde s-a intocmit acel certificat si ceri un duplicat. Daca esti minora trebuie sa mergi cu un parinte. Duci certificatul de nastere vechi. Numai bine!
Cel mai bine, vorbesti cu parintii tai. Cu certificatul de nastere e ceva mai complicat, ca nu e ca buletinul. Sper sa rezolvi.
LOL! Cum ba sa-ti plastifici certificatul de nastere?!? Parintii tai sunt chiar atat de cretini? Bai, generatia asta e din ce in ce mai cretina ma.
@Mircea: nope, normal. Din cate am auzit doar in cazul tau a reusit procedura antementionata de tine.
Fraierule! Cand m-am nascut eu acum 15 ani cei de acolo i-au obligat pe parinti mei sa il plastifice spunand ca e mai bine pentru a evita deteliorarea ...Ps: Cretin esti tu desteptule...
AlexMaftei2001 întreabă: