Bula
| Bula a întrebat:

CE SA FAVI CAND E CUTREMUR?
In caz de cutremur, trebuie stiut ca, locurile cele mai sigure sunt:
1. In interiorul tocurilor usilor, din peretii de sustinere (structura de rezistenta), peretii grosi
2. culcat sau inghemuit langa pereti, in special peretii de sustinere sau cei grosi
3. daca sunteti pe strada, cel mai sigur loc este in mijlocul strazii, departe de cladiri.
In primele 2 cazuri este bine sa va tineti un scaun sau alta placa mai groasa deasupra capului (impotriva molozului)
Si, cel mai important: ganditi-va in mod repetat, unde va refugiati in caz de cutremur! Astfel veti avea "antrenamentul" mental la momentul necesar.
Si, pastrati-va calmul! Neaparat! Indiferent ce se intampla, ce cade, pe cine! Veti putea ajuta doar dupa terminarea cutremurului!

Răspuns Câştigător
assiris
| assiris a răspuns:

Bula sunt bune sfaturile tale dar... citi stiu de asta? Suntem o tara in care totul e bascalie. Chiar si lucrurile serioase.
Eu am propus sa existe o locatie speciala pe acest site unde sa se puna intrebari si sa se raspunda serios la ele tocmai in acest sens dar... nimic. A trebuit sa fie acest cutremur pentru a ne trezi la realitate sa constientizam aceasta.
Pun pariu ca sfaturile tale, mai am si eu o sumedenie, nu ar fi ajutat nici 0, 1 la mie daca acest cutremur ar fi fost ca acel din 77. Bucurestiul cred ca ar fi fost o gramada de moloz si oameni. Dar... a trecut si peste 10 zile nimeni nu va mai discuta de aceasta.
Ceea ce am constientizat insa mai mult si asta m-a pus pe ganduri, este faptul ca pe cit de grozavi parem a fi cu telefoane bengoase, cu GPS-uri, cu informatica, cu televiziune, cablu, radio etc. un cutremur mai mare ne face groaznic de singuri si izolati. Acum au picat numai telefoanele, chiar si cele cu cristale Swarovsky sau placate cu aur, masinile in aglomeratia in care suntem nu ne pot fi de nici un folos, chiar daca sunt Mercedes, Ferrari sau Bentley. Un cutremur major ne poate aduce in citeva secunde in epoca de piatra. Constientizam oare cit de "furnicuţe" suntem?

19 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Mulțumesc pentru sfaturi.
Sunt și amuzante dar și de un real folos.
Ai perfectă dreptate. În general omul de panichează în astfel de situații, se drutează foarte ușor.
Pa, pa.

| Mo a răspuns:

Multumim! Astea sunt sfaturi fff utile in caz de cutremur!

Anna
| Anna a răspuns:

Multumim pentru sfaturi.In momente ca acestea nu prea reactionam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

SA AVETI GRIJA DE VOI, VA PUP!

| kh1ss a răspuns:

Thx 4 advices :*

| mioara a răspuns:

L a noi in sud sa simtit o replica mai mica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si nu uitati, cei care sinteti la parter, sariti pe gea. Cei care stati mai sus nu-ncercati happy

| sergiu2525 a răspuns:

Pai nu inteleg... daca e sa-ti cada peretele vecinului in cap ce pereti de toc te mai tin iar scandura de deasupra capului te mai ajuta?

| joy a răspuns:

Multumim.

| Wtf9000 a răspuns:

Cel mai sigur loc in caz de cutremur este intotdeauna AFARA!

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

In caz de cutremur, primul instinct e sa fugi sa te feresti lasand totul in spate. Asa ca daca in acel moment constientizezi ca ai luat-o la fuga singur si ai persoane in preajma nu uita de elewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atentie, cine se afla afara in timpul unui cutremur... Sa nu stea sub un copac uscat rolling on the floor

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Sunt bune sfaturile lui Bula.In plus e bine sa aveti actele la indemana, o lanterna, o sticla cu apa...

| elena a răspuns:

Si daca nu pot respecta aceste reguli, ce se va intampla?

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

ADEVARAT! BRAVO! MULTUMIM!

Bula
| Bula explică:

Pt RE-book:
Citeste inca odata! Daca nu, iti explic inca odata:
Peretele de sustinere este peretele cel mai puternic din casa! Indiferent din ce material este!
In interiorul peretelui ai un orificiu, unde sa te ascunzi de la obiectele care cad: intre tocurile usilor! Nu este mult, dar te apara de molozul care cade! Iar peretele iti da siguranta: daca e sa cada, atunci cade dintr-o bucata!
Daca stai in bloc cu prefabricate, zidurile de beton te pot salva!
Si, degeaba sa cauti/gasesti aici eventuale greseli, mai bine posteaza si tu ceva mai inteligent despre tema!
In rest, faci cum vrei! E viata si sanatatea ta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa e Bula, peretele de rezistenta este singura sansa intr-un bloc. Daca e sa cada, nu mai ai scapare, daca nu, atunci numai pe el te poti baza. Reprezinta locul cel mai sigur si mai ferit.

| Loredana196 a răspuns:

Mda... eu am prins un cutremur de 5. 2 eram in pat ma uitam la tv happy imediat dupa cutremur am fugit afara big grin

| PuFaRiNaDoLshe a răspuns:

1 Dupa cutremur e bine sa folosesti suni doar daca ai nevoie.Nu suna ca sa vezi ce face X, pentru ca liniile telefonice vor fi foare aglomerate si cei care sunt grav raniti nu mai pot suna. 2 e bine sa ai acasa un rucsac pe care sa il iei cu tine daca va trebui sa parasiti cladirea in care va aflati urgent.Rucsacul trebuie sa contina:conserve cu mancare, trusa de prim ajutor si ceva banuti.