Jandarmul este un functionar public, angajat sa pastreze linistea publica. Cel mai frecvent se lucreaza in ture de 8 sau 12 ore/zi.
salariul este de stat si nimeni. Posturile nu sunt fixe, necesitand miscare continua, eventual alergarea, la nevoie.
Pozitia de jandarm are si oarecare riscuri, intrand in contact direct cu cei care nu respecta legea, uneori fiind jigniti, lovitisau chiar raniti.
Sau amenintati...
Deh, riscurile meseriei!
Jandarmii sunt în permanent în ajutorul oamenilor. Ajutorul constă în participarea lor la activitățile prevăzute de lege. Apăra viața și integritatea persoanelor, execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia tuturor manifestărilor sportive, cultural- artistice, religioase, etc. Restabilesc ordinea publică grav tulburată, asigură vizitele oficiale, dar și urmărirea și prinderea evadaților, intervenția antiteroristă la obiectivele pe care Jandarmeria le are în pază.
Meseria de jandarm se poate face pe bani mulți sau puțini. Nu aceasta contează ci dăruirea, pasiunea urmate de satisfacția personală de a fi util.
Cu toată convingerea îndemn pe tineri să urmeze această meserie. Merită.
Deci, principala satisfactie personala este utilitatea!
Plus de asta ca este si o meserie frumoasa!
Practic, niciuna, esti un angajat ca toti ceilalti care practica meseria care a invatat-o, ai beneficii cat si responsabilitati si riscuri, salariul stabilit de stat, iar satisfactiile apar atunci cand iti risti viata ca so salvezi pe a altuia
Antonia23K întreabă: