Păi...la mine Smaranda cică vine de la smarald , dar Gina nu mai ştiu.De la Gheorghe cu siguranţă .
De cate ori
prima intrebare postata pe acest site a fost despre semnificatia numelui meu
am luat si un 10 la istorie cand am vorbit despre semnificatia numelui meu " Diana"
profesoara era noua si nu stia numele meu si predand lectia a vorbit despre zeita diana si a intrebat daca stim ceva despre ea eu cu ceva timp inainte cautasem semnificatia numelui meu si i-am spus profesoarei ca este zeita vanatorii si tot...si mi-a pus un 10 am avut de castigat...pentru ca m-am evidentiat de la inceput:d in generala am fost preferata profesoarei:X
Cu alte cuvinte:
erivat de la o veche rădăcină Indo – Europeană care semnifică „divin, ceresc", legată de dyeus (ZEUS). Pentru romani „ diviana" este numele latin pentru „zeiţă". diana (Artemis în mitologia greacă), fiica lui Jupiter şi a Latonei, este zeiţa Romana a vânătorii, pădurilor, lunii, a căsătoriei şi a naşterilor. Cel mai notabil templu al ei este cel de la Ephesus – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, construit în cca 220 ani
:X:X:X:X chiar imi place numele meu:X
Da stiu ce inseamna. M-am intrebat si eu si am descoperit.
Elena - nume grec ce inseamna "raza de soare"
Numele meu e Alexandra si provine din greaca (Alexandros) si inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor. Nu stiu exact ce inseamna asta dar oricum
Andreea-razboinica
Catalina-tortura
In general, sunt o fire pasnica, nu ma bag unde nu-mi fierbe oala . Dar cand ma enerveaza cineva.mai bine nu isi doreste.Nu bat dur, doar ciupesc
Elena provine din lb greaca si inseamna raza de soare sau luna, iar georgiana vine tot din greaca si semnifica fermier
De la "laurus" ( „ tufa de dafin/laur" ) sau de la "originar din Laurentum" (localitate veche lânga Roma). Este forma feminină a numelui latin târziu Laurus, care însemna „dafin". În Roma antică, frunzele de dafin erau folosite pentru a alcătui ghirlandele învingătorilor. Sfânta Laura a fost o martiră spaniolă din secolul IX care a fost aruncată într-un vas plin cu plumb topit de către mauri. O altă purtătoare vestită a fost Laura Secord, o eroină canadiană în timpul războiului din 1812. LEONARD
Eu nu am gasit pentru andradace neseriosi da in schimb am gasit pentru beatrice si insemna fericire din cate am gasit pe net :*
Bună.
"Cine este ca Dumnezeu" asta înseamnă numele meu. Din ebraică.
Pa, pa.
Adriana, femininul pentru Adrian, acesta provine de la numele Hadrianus si are origine latina. Traducerea numelui este: originar de langa Marea Adriatica.
Ioana provine de la Yochana, nume evreiesc, insemnand binecuvantarea Domnului.
Prenumele Dumitrita deriva din elementul \"Demetrios\" - inchinat lui Demeter. Demeter este zeita pamantului, a agriculturii si a fertilitatii, format din \"de\" - pamant si \"meter\" -mama. Inseamna \"iubitor al pamantului\", \"pamantul mama\". Varianta feminia a numelui Dumitru.
Prenumele Irina provine din vechiul nume grecesc Eirene, care are la baza substantivul corespunzator eirene - pace. Eirene= pasnica. Eirene, este zita pacii celebrata atat de greci cat si de romani.
Sara (Printesa) - optimism, creativitate. Eu am gasit pe site-ul asta origine, semnificatie si caracteristici pentru nume: http://www.prenumelepotrivit.ro/sara/
Rusupaul1991 întreabă: