Buna, Ioana.
Inteleg ca treci printr-o perioada grea. Totusi, nu te arunca sa crezi aparentele pe care le vezi in jur, pe social media cand vine vorba despre fericirea regasita intr-un partener de viata. Cand o sa vezi oameni postand mereu despre cat de frumoasa e relatia lor, ca partenerul lor e perfect, iubirea vietii lor, sa stii ca acolo sunt problemele cele mai mari, doar ca oamenii si le ascund. Toti avem probleme, dar nu face greseala in a-ti pune fericirea in altcineva pentru ca inevitabil vei fi dezamagita si asta e pentru ca venim cu niste asteptari. Toti avem asteptari de la alti oameni si asta e intotdeauna nerealist si in acelasi timp nedrept fata de persoanele respective. Totusi, asteptarea ca altcineva sa te faca fericita, implinita, e cea mai nerealista. Nu exista asa ceva. Fericirea vine din interior si, daca noi insine nu ne putem face fericiti, atunci cum ne-am putea astepta sa ne faca altcineva fericiti?
Iubeste-te si apreciaza-te asa cum ti-ar placea sa o faca ceilalti...si nu la modul egoist si narcisist. Vei vedea in timp ca si cei din jur vor incepe sa te aprecieze si sa te iubeasca.
Pe langa asta, plimbarile in natura si sportul sunt nu doar antidepresive, dar si un mod bun de a cunoaste alti oameni si de a interactiona cu ei. Cauta grupuri care fac drumetii pe munte. Plimbarile pe munte sunt absolut geniale!
Eu in asta mi-am gasit mereu fericirea si in a-i ajuta pe altii. Acolo unde Dumnezeu/universul/natura mi-au dat ceea ce altuia ii lipseste, am putut sa le folosesc pentru a ajuta, pentru a da inapoi macar putin din cat am primit. Asta te va apropia de tine si de partea ta spirituala.
Atunci cand ai putin timp liber, chiar si 10 minute, lipeste palmele ca in rugaciune, inchide ochii si pur si simplu gandeste-te la ceva frumos, care te linisteste, care iti aduce fericire. Te va ajuta in timp.
Vad aici oameni care incearca sa te incurajeze...nu esti singura, ne pasa si vrem sa fii bine! Un gand pozitiv e de 100 de ori mai puternic decat unul negativ asa ca foloseste-te de gandurile bune de la noi.
In final, am niste versuri pe care mi le tot reamintesc cand imi e greu:
Through every dark night,
There's-a bright day after that.
So no matter how hard it gets,
Stick your chest out, keep your head up and handle it!
2pac
Vad ca numai prostii ai in cap, in loc sa mergi la unica persoana care te poate ajuta sa iesi din starea asta de prosteala, sa te vada un medic psihiatru!
Ce mai "eficienta" moarte e cea in care iti traiesti viata unica pana la capatul ei natural, pentru ca orice viata are rost. De aceea sinuciderea e considerata un act de lasitate extrema, TU esti fiinta care trebuie sa aiba cea mai mare grija de tine, de aceea sinuciderea e o prostie, interzisa si de societate si de Dumnezeu.
It recomand sa suni IMEDIAT la 0800 801 200 pentru o consiliere telefonica si eventual in persoana. Ia legatura cu parintii, prietenii si incearca sa chemi pe cineva sa stea cu tine si in cel mai rau caz sa mergi de urgenta la spital daca e o criza de depresie acuta sau posibil alta maladie care sa te afecteze, e posibil sa fie si o reacie la medicamenta sau chiar la formolul folosit in unele lacuri de mobila!
In nici un caz nu sta singura in casa fara sa vorbesti cu cineva!
Mergi la un vecin daca chiar nu ai pe nimeni!
Salut,
Am citit mesajul tău și am să îți zic ceva: mai ieși pe la o plimbare pe afară și admiră copiii cum se joacă prin parc, natura și aleargă puțin, ca să te simți în viață. Repetă totul de mai multe ori pe săptămână și nu uita, monștrii există doar în povești. Tu nu ești un monstru, ești om ca oeicare altul?
Nu zice că nu mai ști ce vrei să faci ci pur și simplu trăiește încă.
Am auzit o vorbă: oamenii dansează ca să profite de dans, nu ca să se termine dansul.
Nu te da bătut omule/femeie/tânăr/tânără?! FII TARE? și rogă-te la Dumnezeu?!
Salut,
Am citit mesajul tău și am să îți zic ceva: mai ieși pe la o plimbare pe afară și admiră copiii cum se joacă prin parc, natura și aleargă puțin, ca să te simți în viață. Repetă totul de mai multe ori pe săptămână și nu uita, monștrii există doar în povești. Tu nu ești un monstru, ești om ca ori care altul ^^.
Nu zice că nu mai ști ce vrei să faci ci pur și simplu trăiește încă.
Am auzit o vorbă: oamenii dansează ca să profite de dans, nu ca să se termine dansul.
Nu te da bătut omule/femeie/tânăr/tânără ^^ FII TARE ^^ și rogă-te la Dumnezeu să te ajute ^-^
AlexMaftei2001 întreabă: