Articole, stiri, barfe, interviuri, horoscop, sport......tot ceea ce ai tu pofta si ai crede ca face priza la public.
Exista profile de reviste. O revista nu contine niciodata totul. Exista reviste care apar saptaminal, lunar etc.
Porneste de la ce informatii iti place tie sa transmiti. Apoi da o fuga la biblioteca sau la chioscul de ziare (daca mai exista) si cumpara sau rasfoieste 2-3 reviste care par sa se apropie de profilul care te intereseaza. Vei vedea structura revistei (rubrici fixe) si alte informatii de baza zare apar. Faci apoi ca la preararea mincarii, recombini dupa plac si faci.
E bine sa ai o mica echipa, macar inca cineva care sa vina cu pareri, sa faca corectura a ceeace vrei sa creezi.
Succes!
Pentru a crea o revista, trebuie sa iti trasezi in gand profilul.
Stabileste ce doresti: revista scolii, a unui club, o revista cu articole de moda, sau despre gatit, flori, amenajarea gradinii sau casei.
Sau poate cu sfaturi despre sanatate, sau fenomenul vegan. (fara ghilimele).
Si un mix intre mai multe domenii e permis, insa cu cat aglomerezi mai multe domenii, cu atat cresc sansele sa iasa o varza de toata minunatia. Ideal e sa te axezi pe 2-3 domenii, ce au legatura intre ele
(amenajarea interiorului casei+ amanajarea gradinii si curtii...
sau retete de gatit, retete vegane+ trucuri pentru o viata sanatoasa).
Cand te-ai hotarat asupra tematicii, e momentul sa iti schitezi cuprinsul. Aceasta e etapa cea mai sofisticata, presupune destul de mult efort.
Pentru ca aici vei da nastere viitoarelor articole, titlul lor (poate fi provizoriu in aceasta etapa, il poti modifica oricand pana la publicare cu ceva cu mai multa priza la cititor, ceva senzational daca e revista mondena- de moda...) si definesti automat ce vor contine.
Apoi, e bine sa ai ajutoare, reporteri si fotoreporteri (fie ei de ocazie) care sa iti usureze munca.
Le dai sarcina se se documenteze pe o anumita tema, sa ia interviuri, sa faca sondaje, (daca e necesar), si sa se ocupe de pozele aferente, (nu trebuie neaparat aparatura sofisticata, daca au talent ajunge si un telefon mai rasarit + un trepied pentru telefon. sau o camera bridge, daca nu dispui de DSLR).
Cand informatia adunata e suficienta, te poti apuca de tehnoredactare.
Fie mai profesional (Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Corel Draw, Affinity Photo, Affinity Designer, GIMP, etc) fie varianta mai usoara, Microsoft Word sau Writer (din LibreOffice)...
Pentru a da impresia de revista, nu uita sa creezi coperta, adunand franturi din articolele cuprinse. Un cuprins nu e neaparat necesar, (depinde si de numarul de pagini rezultat), insa pe ultima pagina, in partea de jos, ar fi bine sa enumeri macar colectivul revistei.
PS> sub fiecare articol se va regasi numele reporterului/celui ce a formulat continutul lui.
La final, ai nevoie de o imprimanta color, daca nu ai pretentii mari, ajunge Inkjet (cele laser sunt scumpe), format A3 (daca vrei ca revista sa aiba format A4), si de hartie de 70 sau 80gr/m2, glossy.
Sau e mult mai eficient sa o scoti la un centru xerox unde imprima. Posibil sa aiba si hartie glossy, daca nu, va trebui sa cauti tu.