| Sticsuletz a întrebat:

Cina ma poate ajuta si pe mine la un ex pe baza urmatoarei poezii? ii dau funda:*

A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta. Mă tem ca n-am să te mai vad, uneori, ca or să-mi creasca aripi ascutite pana la nori, ca ai să te ascunzi intr-un ochi strain, si el o să se-nchida cu o frunza de pelin. Si-atunci mă apropii de pietre si tac, iau cuvintele si le-nec în mare. Suier luna si o rasar si o prefac intr-o dragoste mare.

1.argumentati daca toamna este folosita in poezie cu sensul de "anotimp" sau ca metafora a unei stari sufletesti sau daca ambele interpretari sun posibile. aveti in vedere titlul poeziei. va rog dn suflet ajutati-ma. va voi fii recunoscatoare:*

Răspuns Câştigător
| AnonymousMm a răspuns:

Deci imi amintesc ca am studiat si eu poezia asta in gimnaziu.
Putem spune ca este folosita ca metafora a unei stari sufletesti cum ar fi toamna unei iubiri, o iubire care e aproape de final care trebuie sa se sfarseasca.Eul liric gaseste concolare si alinare in elementele naturii. Frunza de pelin exprima incercarea de a uita iubirea indurerata sau golul lasat de aceasta iubire.Eul liric cere ajutor. prin faptul ca marturiseste venirea toamnei eul liric ne plaseaza in timpul si spatiul iubirii lui.
Ai mai putea dezvolta unele figuri de stilhappy
Sper ca ti-am fost de ajutorbig grin.
Pa pahappy

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La asta am avut si eu temalaughing)