Bombite de ciocolata cu lichior de visine
-resturi de aluat (eu am avut la congelator blat ramas de la tot felul de torturi)
-lichior de visine cat vreti voi
-150 g unt
-150 g biscuiti sfaramati
-150 g cocos
Se amesteca resturile de aluat, biscuitii cu untul care care il topim la micro, se pune lichiorul de visine.
Se formeaza bombite care apoi se trec prin cocos.
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa
Branzoaicele Bunicii
1/2 cub de drojdie
* 2 linguri smantana
* 1 cana cu apa calduta
* faina cat cuprinde
* 400 grame branza dulce
* 2 oua
* esenta de lamaie
* 2 linguri de zahar
* untura pentru prajit
* zahar vanilinat pentru servire
* sare
Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.
De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.
Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.
Sunt bune atat calde cat si reci. Pofta buna!
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: medie
Briose
faina 500 g
unt 350 g
oua 7 buc
zahar 200 g
lapte 300 ml
smantana 100 g
drojdie 30 g
sare
Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul, smantana, ouale, sarea si restul de faina si zahar, se amesteca si se lasa sa creasca circa doua ore. Dupa ce aluatul a crescut, se portioneaza si se pune in forme de briose unse cu unt, si se umple numai o treime din capacitatea formelor, deoarece briosele cresc. Se lasa sa creasca, pana ce formele se umplu, apoi se coc la un foc potrivit.
Mentiuni:
Se pot servi cu gemuri sau ciocolata.
Timp Preparare: 50 '
Complexitate: medie
Ciocolata de Casa
500 g lapte praf
400-500 g zahar
150 g de apa
2-3 linguri cacao (dupa culoare)
o jumatate de margarina
ulei
Preparare:
-zaharul se fierbe cu apa pana se ia proba
-cand e fiert zaharul se adauga cacao dupa culoare si margarina
-se invarte pana se topeste margarina, apoi se adauga laptele praf
-se pune intr-o tava unsa cu ulei
Mentiuni:
Se serveste rece.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Sunt luate din cartea bunicii. a fost mult de scris asa ca te rog da-mi o fundita:*
mersi mult:*
anonim_4396 întreabă:
catalin542000 întreabă: