Inghetata de ciocolata : 100 de grame de ciocolata cu continut mare de cacaco, doua linguri de cacao, 50 de grame de unt, 100 de grame de zahar si trei oua, 300 de grame de smantana.
Preparare:
Pune ciocolata, cacaoa, untul impreuna cu sase linguri de apa la foc mic, pana se omogenizeaza, dar fara sa clocoteasca.
Bate albusurile spuma cu zaharul, adaugat treptat, apoi adauga si galbenusurile.
Amesteca cele doua compozitii, dar dupa cea cu ciocolata este bine racorita.
Adauga 300 de grame de smantana.
Rastoarna compozitia in vase si da-o la congelator pentru 5-6 ore salam de biscuiti:1 l lapte, 15 linguri de zahar, cinci linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, 250 grame unt, esenta de rom, 700 grame biscuiti simpli, 200 grame stafide, 200 grame rahat, 200 grame nuci.
Preparare:
Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caremelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca. Imparte in doua sau trei si, folosind folii de celofan, formeaza "salamul". Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca. Ciocolata de casa:1 kg de zahar
250 ml de apa
150 g cacao
500 g lapte praf
un pachet de unt
stafide
nuci pisate
esenta de rom
Mod de preparare
Amestecati bine laptele praf cu cacaua, in asa fel incat sa nu mai fie cocoloase. Apoi taiati untul cubulete ca sa va fie mai usor si puneti-l peste cacao si lapte praf. Tot atunci adaugati nucile, stafidele, esenta de rom si tot ce mai dorit si credeti ca va place.
Dam de-o parte si punem pe foc zaharul si apa, amestecand usor pana facem un sirop. ATENTIE! Zaharul sa fie bine dizolvat.
Il lasam sa dea 2-3 clocote si il turnam rapid peste amestecul de cacao facut anterior. De acum putem folosi mixerul. Amestam repede in compozitie pana obtinem un amestec omogen.
Tava de la cuptorul aragazului normal este ideala asa incat sa fie deja unsa bine cu unt si turnam compozitia foarte repede. Se da la rece tava.
Cand ciocolata este rece se taie cubulete si se serveste. E delicioasa.
Timp Preparare:30 min
anonim_4396 întreabă:
catalin542000 întreabă: