TImpul de firbere pentru aceasta combinatie depinde numai de carnea folosita. Astfel :
- carne de pui(comert) - durata de fierbere este aproximativ egala cu a cartofilor. Deci, le poti pune la fiert impreuna de la inceputul prepararii.
- carnea de porc - 1. cand este o carne de porc tanar, durata de fierbere este aproximativ egala. Se pot pune la fiert impreuna si de la inceputul prepararii.
- 2. Carne de porc mai batran, trebuie sa o fierbi in prealabil(prajesti si apoi fiarta) si apoi se va mai fierbe impreuna cu cartofii. Durata de fierbere (prealabil) a acesteia poate fi si de 1/2-1-2-3 ore.
- Carne de vita - intotdeauna se fierbe separat si inainte de a se adauga cartofii. Durata de fierbere fiind de 2-3-4 ore si depinzant de varsta avuta la data sacrificarii.
- carne tocata(de orice fel)- se poate pune la fiert in acelasi timp cu cartofii, durata de fierbere fiind aproximativ egala.
Toate aceste diferente dispar cand folosesti o oala de fierbere sub presiune... Succes si pofta buna...
anonimulmut întreabă:
Catalin979 întreabă: