Exista boli care sunt simptomele? uite ti le spun eu
1. pielea se face tot mai alba ca la un batrin sau o batrinica
2. slabesti
3.nu ai pofta de mincare
4. si altele eu doar pe astea le stiu
multumesc sper ca te-am ajutat
Nu cred că există vampiri. Când eram mai mică, am citit o carte care avea un nume de gen ''Mari enigme ale trecutului''. Acolo, era o ''povestioară'' despre superstiţiile legate de vampiri din epoca aceea şi despre presupunerile cum că Vlad Ţepeş ar fi fost vampir plus alte câteva întâmplări ale celor care presupun că au văzut şi chiar au fost victime ale vampirilor.
Asta este cartea :
http://www.google.ro/......tp?/imgres
Şi aici o poţi citi :
http://www.scribd.com/doc/28194171/Mari-enigme-ale-trecutului
Superstiţiile cele mai cunoscute sunt acelea că vampirii beau sânge,au colţi ascuţiţi, nu se văd în oglindă, nu suportă usturoiul şi crucifixurile.
Sincera sa fiu nu exista dar uite o legenda:
Primii vampiri
Cele mai vechi legende despre vampiri s-au pastrat de patru mii de ani si vin de la asirienii si babilonienii din Mesopotamia. Acestia se temeau de Lamastu, o zeita demonica ce vina oameni. In legendele asiriene, Lamastu (in traducere, „cea care sterge"), fiica zeului Anu, se furisa noaptea in casele oamenilor, fura sau ucidea bebelusii in leagane sau chiar in pintecele mamei, vina si adulti, sugea singele barbatilor tineri, provocind boli, sterilitate si cosmaruri. Deseori, Lamastu este descrisa cu aripi si gheare de pasare, iar uneori – cu cap de leu. Pentru a se proteja de aceasta, femeile insarcinate purtau amulete cu Pazuzu, un alt zeu rau, care a infrint-o cindva pe Lamastu.
Lamastu este asociata cu Lilith, o figura proeminenta din unele texte iudaice. Scrierile despre Lilith variaza considerabil, dar versiunea cea mai vehiculata a povestii este ca ar fi fost prima femeie. Dumnezeu i-ar fi creat pe Adam si pe Lilith din pamint, din care cauza intre ei aparusera in curind neintelegeri. Lilith a refuzat sa i se mai supuna lui Adam si a plecat din Eden, nascindu-si propriii copii. Dumnezeu a trimis trei ingeri sa o aduca inapoi. Fiindca ea a refuzat, ingerii i-au promis ca-i vor ucide zilnic cite 100 de copiii pina cind va hotari sa se intoarca. Lilith, in schimb, a jurat ca va distruge copiii oamenilor. Imaginea lui Lilith ca ucigasa de copii, se pare ca a fost preluata direct din legenda despre Lamastu. Si Lilith este descrisa ca un demon cu aripi si gheare ascutite, care vine noaptea sa fure copiii nou-nascuti sau fetii din femeile insarcinate. Desi este descrisa ca o creatura terifianta, Lilith are calitati seducatoare. Evreii credeau ca ea vine noaptea la barbati sub forma unui succubus (femeie-demon care intretine contacte sexuale cu barbatii, cind acestia dorm).
Grecii antici se temeau de niste creaturi asemanatoare, in special de Lamia, o demonita cu cap si trunchi de femeie, dar cu partea de jos a corpului – de sarpe. Intr-o versiune a legendei despre Lamia, aceasta a fost una dintre amantele muritoare ale lui Zeus. Plina de gelozie si furie, sotia lui Zeus, zeita Hera, a innebunit-o pe Lamia si ea si-a mincat toti copiii. Cind si-a dat seama ce a facut, Lamia s-a infuriat atit de tare, incit s-a transformat intr-un monstru nemuritor care, din gelozie, a inceput sa suga singele pruncilor. Grecii se temeau si de Empusai, fiica malefica a lui Hecate si zeita vrajitoriei. Aceasta, putind sa-si schimbe infatisarea, iesea noaptea din Hades (lumea subterana), sub forma unei femei frumoase, si seducea pastorii de pe cimp, devorindu-i. O creatura similara, Baobhan Sith, se face prezenta si in folclorul celtic.
Pii daca nuai ce face poftim citeste:
http://www.lovendal.net/wp52/exista-in-realitate-vampiri/
http://www.revistamagazin.ro/content/view/6385/20/
http://www.romanialibera.ro/......01755.html
Vampirii bântuie literatura, arta şi folclorul de la începuturile omenirii. Poveşti despre vampiri apar chiar şi în Biblie, cu Lilith. Fiecare ţară şi-a creat propriul personaj care suge sânge: de la vurdalakul rusesc, până la strigoiul nostru. Există oare şi alte explicaţii pentru aceste mituri? Listverse.com oferă câteva răspunsuri la cele mai frecvente legende legate de vampiri. Ţepuşa în inimă
Să-i înfigi un ţăruş în inimă este una dintre cele mai cunoscute metode de a omorî un vampir. În unele ţări, se spune chiar şi din ce lemn să fie făcut ţepuşa, ca să aibă efect: frasin, arţar, prun ţepos, arbore cu spini, crusin şi plop tremurător. Ţepuşa înfiptă în cavitatea toracică face cadavrul să se desumfle, înainte ca transformarea în vampir să fie completă. Oamenii spun că au auzit horcăieli din gâtul mortului când i-au înfipt ţăruşul în piept. Explicaţia este, de fapt, că rămân gaze în stomac, în intestine şi în esofag, care sunt eliberate când asupra corpului se acţionează cu o anumită presiune.
Vampirii lilieci
În folclorul românesc se spune că exista un liliac care, dacă trecea pe deasupra corupului unui mort, îl putea transforma în vampir. De fapt, liliecii seamănă cu vampirii: sunt fiinţe nocturne, unele specii se hrănesc cu sânge şi au văzul şi auzul foarte bine dezvoltate. Aceste caracteristici nu au făcut decât să sporească isteria privind existenţa strigoilor.
Cadavrele nedescompuse
Când rudele îşi suspectau vreunul dintre apropiaţi că este vampir, îl deshumau şi îi examinau corpul, sa vadă semnele descompunerii. Cadavrele strigoilor nu putrezesc, spun legendele. Obrajii şi buzele roşii, părul şi ungiile crescute. Însă aceste fenomene pot fi explicate. Lipsa aerului proaspăt şi temperaturile scăzute pot conserva un cadavru, încetinind descompunerea.
Când în intestinele şi stomacul mortului rămân gaze, sângele este împins spre extremităţi, determinând obrajii şi buzele rumene şi chiar apariţia sângelui în gură. Deşi părul şi unghiile par să crească, în realitate, pierderea umidităţii pielii face ca rădăcinile unghiilor şi părului să se depărteze de piele, dând impresia unei creşteri.
Colţii
Se crede că vampirii au incisivii mai lungi decât oamenii obişnuiţi. Porfiria, denumită şi "boala vampirului", este o maladie genetică incurabilă şi apare când se produce prea puţină hemoglobină în sânge. O teorie spune că porfiria a apărut din cauză că nobilii se căsătoreau între ei, cu rude apropiate. Câteva dintre simptomele acestei boli includ: sensibilitate la lumină, mâncărimi ale pielii şi apariţia unor pete pe piele, pilozitate excesivă (ceea ce poate explica mitul licantropilor- oameni care cred că se transformă în lupi), paloarea cadaverică, reducerea gingiilor şi a buzelor. În cazuri extreme, dinţii pot creşte mai lungi decât ai oamenilor obişnuiţi.
Reflecţia în oglindă
O altă legendă des întâlnită este că vampirilor nu le apare imaginea în oglindă. Oglinzile au căpătat întotdeauna conotaţii mistice în asociere cu moartea.
O superstiţie din Bulgaria spune că, dacă un cadavru se reflectă în oglindă sau, dacă într-o cameră unde se află un mort, oglinzile nu sunt acoperite, va mai muri cineva din familie. O altă practică obişnuită era scoaterea cadavrelor pe geam, ca să descurajeze sufletul celui dispărut să revină şi să ceară un alt membru al familiei.
În realitate, cei care suferă de porfirie nu doresc să se privească în oglindă, pentru că şi-ar vedea figurile palide, ca de morţi.
Fotosensibilitatea
Porfiria vine să explice mitul cum că vampirii sunt arşi în lumina soarelui. Celulele din corpurile celor care suferă de maladie nu se refac în urma acţiunii razelor ultraviolete.
Nu tolerează usturoiul
Aceasta este planta care le vine de hac vampirilor în folclor. De ce usturoiul? Pofiria explică şi acest mit: usturoiul conţine substanţe care agravează simptomele bolii şi, de aceea, îl evită cu orice preţ.
Se hrănesc cu sânge
De ce sânge? Dacă un vampir este deja mort, de ce vrea să ingereze sânge? Porfiria desfiinţează şi acest mit.
Din cauză că boala se manifestă prin lipsa hemoglobinei în sânge, transfuzia de sânge este o practică des întâlnită. În timpurile vechi, oamenii bolnavi de porfirie beau sânge, în speranţa că vor înlocui sângele lor bolnav cu unul proaspăt, care îi va vindeca.
Chiar şi mitul lui Dracula este spulberat. În 1982, profesorul David Dolphin a publicat o lucrare în care demonstrează că vampirul nu ar fi fost decât un bolnav de porfirie.
Http://www.crimetime.ro/cautare/data/vampiri
Dai mai jos la stiri.
Acum depinde de tine cum interpretezi situatiile.
Taci dq de prost
In primul rand ala nu e neaparat copy si paste
Taci dq si nu mai vr retardatu...
Decat sa debitez eu peostii despre vampiri mai bine ii dau informatii
Si copy si paste e mai mult atunci cand copiezi 1 pg sau mai multe fraze de pe un sie si le publici
Faci si tu pe desteptu` pe siteu` asta ca in viata reala esti un rahat
Si in primul rand nu sunt singura care a facut asta
La la ce dq ma chinui sa-ti dau tie explicatii cand tu tot prost ramai
Esti un NIMIC
Da exista.Prietena mea...din Vampire Diaries.Are colti mari, nu iese la lumina zile si e reaaa
Nu stiu daca exista sau nu.dar pot sa iti dau informatii:ei dorm ziua si noaptea vaneaza, dar asta nu inseamna ca nu se pot trezi ziua. daca dai de unul, poti sa ii infigi un cutit imbibat in sange de mort.ca sa ii omori trebuie sa ii decapitezi.ei mai sunt si foarte rapizi, cea ce ii face foarte greu de prins. poti sa te dai un om oarecare care sta pe acolo si cand vin spre tine le bagi cutitul imbibat in sange de mort. funda?
Conform legendelor lumii,vampirii sunt oameni al caror trup continua sa traiasca in absenta sufletului. Inteligenta lor nu tine de calitatile duhului, ci de spiritul diabolic. Tocmai din cauza absentei sufletului, vampirii nu au umbra si nu se vad in oglinda. Conditia lor de morti vi este consecinta unui pact infernal prin care si-au cedat sufletul in schimbul nemuririi trupului.Dar aceasta nemurire nu reprezinta, mantuirea in lumina, ci este damnare la intuneric.
Nu cred că există vampiri...dar am găsit niște informații
Vampirii sunt ființe mitologice sau folclorice, care subzistă prin hrănirea în special cu sânge de la creaturi vii, indiferent dacă sunt strigoi sau persoane în viață. Cu toate că entitățile vampirice au fost înregistrate în multe culturi și, conform speculațiilor istoricului literar britanic Brian Frost, ce crede că: "vampirii și demonii sunt la fel de vechi ca și omul însuși", ajungându-se până la "vremurile preistorice". Termenul de "vampir" devine popular la începutul secolului al XVIII-lea, după un aflux de superstiții vampirice în Europa de Vest din zonele unde legendele despre vampiri au fost frecvente, cum ar fi Balcani și Europa de Est, deși variante locale au fost, de asemenea, cunoscute sub nume diferite, cum ar fi în Serbia și Bulgaria (вампир) și vrykolakas în Grecia și "strigoi" în România. Această creștere a nivelului de superstiții în Europa, a dus la o isterie în masă și, în unele cazuri, oamenii au fost acuzați de vampirism.
În timp ce vampirii folclorici din Balcani și Europa de Est au avut o gamă largă de înfățișări, de la cea aproape umană până la cea la cadavru în putrefacție, a fost succesul lui John Polidori, cu romanul The Vampyre (1819) ce a înfățișat un vampir de ficțiune, carismatic și sofisticat, așa cum în secolul al XIX-lea apare în lucrări inspirate ca Varney, the Vampire și Dracula. Romanul lui Bram Stoker, "Dracula", din 1897, este amintit ca romanul vampir chintesență, care a furnizat baza de ficțiune pentru vampirul modern. Imaginea vampirului din epoca victoriană a fost preluată și în epoca contemporană în filme, jocuri video și literatură.
Tematica vampirului prezent în literatura horror a fost studiată de scriitoarea britanică Susan Sellers.
Concepții privind apariția vampirilor
Cauzele de transformare în vampir au fost numeroase și variate în folclorul original. În slava și tradițiile chineze, orice cadavru care a fost sărit de un animal, în special câine sau pisică, a fost temut să devină unul dintre nemuritori. Un corp cu o rană ce nu a fost tratată cu apă fierbinte era de asemenea un risc. În folclorul rusesc, vampirii s-au spus că au fost o dată vrăjitoare sau oameni ce s-au răzvrătit împotriva Bisericii în timp ce ei erau în viață. Practicile culturale au apărut de multe ori, pentru a putea preveni transformarea unei persoane iubite într-un vampir. Îngroparea unui cadavru cu susul în jos a fost răspândită, așa cum a fost plasarea de obiecte pământești, cum ar fi coase sau seceri, lângă mormânt pentru a satisface orice demon care intra în corpul său. În cea mai întâlnită legendă se spune că primul vampir a fost creat de un demon, fiind mușcat de acesta, ei înmulținduse mușcând oamenii și dându-le să bea sânge înainte de a muri.
Identificarea vampirilor
Multe ritualuiri elaborate au fost utilizate pentru a identifica un vampir. O metodă de a găsi mormântul unui vampir implica conducerea unui băiat virgin printr-un cimitir, sau al unui armăsar virgin. De obicei aceștia erau de culoare neagră, dar în Albania sunt de culoare albă. Găurile care apar în pământ peste mormânt au fost luate drept ca un semn de vampirism. Cadavre bănuite că ar fi vampiri au fost, în general, descrise ca având un aspect mai sănătos, grăsuț, ce nu prezintă semne de descompunere. În unele cazuri, atunci când mormintele suspecte au fost deschise, sătenii au descris cadavrele având sânge proaspat de la o victimă pe toată fața acestuia.
Vampiri nu exista dar exista diferite boli care te fac sa arati si sa te comporti ca ei ca de exemplu HED ( http://www.descopera.ro/......ampir-foto ) sau porfiria ( http://www.descopera.ro/......ii-vampiri ) fundii?:X
Exista, dar rari si in timp nu o sa mai existe decat daca au victime. Daca vezi vreunu baga-le un cutit de argin in inima si -1 vampir. App. aud bataia inimi tale de la 500m.
Vampirii bântuie literatura, arta şi folclorul de la începuturile omenirii. Poveşti despre vampiri apar chiar şi în Biblie, cu Lilith. Fiecare ţară şi-a creat propriul personaj care suge sânge: de la vurdalakul rusesc, până la strigoiul nostru. Există oare şi alte explicaţii pentru aceste mituri? Listverse.com oferă câteva răspunsuri la cele mai frecvente legende legate de vampiri. Ţepuşa în inimă
Să-i înfigi un ţăruş în inimă este una dintre cele mai cunoscute metode de a omorî un vampir. În unele ţări, se spune chiar şi din ce lemn să fie făcut ţepuşa, ca să aibă efect: frasin, arţar, prun ţepos, arbore cu spini, crusin şi plop tremurător. Ţepuşa înfiptă în cavitatea toracică face cadavrul să se desumfle, înainte ca transformarea în vampir să fie completă. Oamenii spun că au auzit horcăieli din gâtul mortului când i-au înfipt ţăruşul în piept. Explicaţia este, de fapt, că rămân gaze în stomac, în intestine şi în esofag, care sunt eliberate când asupra corpului se acţionează cu o anumită presiune.
Vampirii lilieci
În folclorul românesc se spune că exista un liliac care, dacă trecea pe deasupra corupului unui mort, îl putea transforma în vampir. De fapt, liliecii seamănă cu vampirii: sunt fiinţe nocturne, unele specii se hrănesc cu sânge şi au văzul şi auzul foarte bine dezvoltate. Aceste caracteristici nu au făcut decât să sporească isteria privind existenţa strigoilor.
Cadavrele nedescompuse
Când rudele îşi suspectau vreunul dintre apropiaţi că este vampir, îl deshumau şi îi examinau corpul, sa vadă semnele descompunerii. Cadavrele strigoilor nu putrezesc, spun legendele. Obrajii şi buzele roşii, părul şi ungiile crescute. Însă aceste fenomene pot fi explicate. Lipsa aerului proaspăt şi temperaturile scăzute pot conserva un cadavru, încetinind descompunerea.
Când în intestinele şi stomacul mortului rămân gaze, sângele este împins spre extremităţi, determinând obrajii şi buzele rumene şi chiar apariţia sângelui în gură. Deşi părul şi unghiile par să crească, în realitate, pierderea umidităţii pielii face ca rădăcinile unghiilor şi părului să se depărteze de piele, dând impresia unei creşteri.
Colţii
Se crede că vampirii au incisivii mai lungi decât oamenii obişnuiţi. Porfiria, denumită şi "boala vampirului", este o maladie genetică incurabilă şi apare când se produce prea puţină hemoglobină în sânge. O teorie spune că porfiria a apărut din cauză că nobilii se căsătoreau între ei, cu rude apropiate. Câteva dintre simptomele acestei boli includ: sensibilitate la lumină, mâncărimi ale pielii şi apariţia unor pete pe piele, pilozitate excesivă (ceea ce poate explica mitul licantropilor- oameni care cred că se transformă în lupi), paloarea cadaverică, reducerea gingiilor şi a buzelor. În cazuri extreme, dinţii pot creşte mai lungi decât ai oamenilor obişnuiţi.
Reflecţia în oglindă
O altă legendă des întâlnită este că vampirilor nu le apare imaginea în oglindă. Oglinzile au căpătat întotdeauna conotaţii mistice în asociere cu moartea.
O superstiţie din Bulgaria spune că, dacă un cadavru se reflectă în oglindă sau, dacă într-o cameră unde se află un mort, oglinzile nu sunt acoperite, va mai muri cineva din familie. O altă practică obişnuită era scoaterea cadavrelor pe geam, ca să descurajeze sufletul celui dispărut să revină şi să ceară un alt membru al familiei.
În realitate, cei care suferă de porfirie nu doresc să se privească în oglindă, pentru că şi-ar vedea figurile palide, ca de morţi.
Fotosensibilitatea
Porfiria vine să explice mitul cum că vampirii sunt arşi în lumina soarelui. Celulele din corpurile celor care suferă de maladie nu se refac în urma acţiunii razelor ultraviolete.
Nu tolerează usturoiul
Aceasta este planta care le vine de hac vampirilor în folclor. De ce usturoiul? Pofiria explică şi acest mit: usturoiul conţine substanţe care agravează simptomele bolii şi, de aceea, îl evită cu orice preţ.
Se hrănesc cu sânge
De ce sânge? Dacă un vampir este deja mort, de ce vrea să ingereze sânge? Porfiria desfiinţează şi acest mit.
Din cauză că boala se manifestă prin lipsa hemoglobinei în sânge, transfuzia de sânge este o practică des întâlnită. În timpurile vechi, oamenii bolnavi de porfirie beau sânge, în speranţa că vor înlocui sângele lor bolnav cu unul proaspăt, care îi va vindeca.
Chiar şi mitul lui Dracula este spulberat. În 1982, profesorul David Dolphin a publicat o lucrare în care demonstrează că vampirul nu ar fi fost decât un bolnav de porfirie.
Da draga. exista vampirii. si nu pot sa iti comfirm asta. cu dovezi. iti spun doar un lucru. in lumea asta in care traim nimic nu este imposibil. datorita ator ucideri victimele pentru a se razbuna nu trec in nefiinta. sunt multe cazuri pe care ti le pot povesti in particular. pana nu de mult nu am luat in serios asa ceva dar acum sunt comvinsa ca fenomenele astea paranormale exista cu adevarat. daca vrei sa stam de vb ma cauti pe aceasta pagina de facebook
imposibil. oameni