| Mihai651 a întrebat:

Credeti ca omul poate sa inventeze nemurirea?

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Nu cred. Orice celula este perisabila la om si este prea complicat sa lupti impotriva naturii. Natura a demonstrat ca in lupta noastra impotriva ei nu o putem invinge. Putem prelungi moartea dar nu vom reusi sa traim vesnic. In schimb natura a inventat nemurirea. http://stirileprotv.ro/......snica.html

| Mihai651 explică (pentru Salontanul):

Dar te rog sa-mi raspunzi la asta si iti dau si funda, daca are loc big crunch, iar apoi big bang, sa presupunem, o sa existam noi iar astia de vorbim acum? sau or sa fie alte persoane? ca sincer nu are sens sa fim tot noi, adica cum ar fi acelasi adn pe care il am eu sa mai am o alta viata? vreau o parere indiferent a e demonstrat sau nu!

| Salontanul a răspuns (pentru Mihai651):

Aici chiar nu stiu. Sunt mai multe teorii. Dupa una sufletul nu moare si noi suntem doar in trecere pe pamant una din etapele de curatare, de a fi mai buni. Altii spun ca nu exista suflet, ca altfel de ce ne inmultim. Daca ar fi suflete ar putea fi un numar limitat care trec prin aceste etape de curatare, de inobilare. Ceilalti dau raspunsul spunand ca intre etape sufletul se divide. Noi trebuie sa fim convinsi ca cineva ne conduce. Ca-i zicem Dumnezeu, Allah, Buda, Zeus, Natura sau cum vrem noi, sunt doar nume puse de noi. Esenta este ca exista o legitate mai puternica decat orice fiinta care da sens Universului.

| Mihai651 explică (pentru Salontanul):

Dar daca nu exista suflet, nu avem cum sa mai supravietuim indiferent daca are loc big crunch apoi big bang, nu? adica vor fii alte fiinte, nu? si a doua intrebare ce ne face de gandim doar pentru o persoana de suntem doar una si nu mai putem trai inca o data pe acest pamant? adn-ul, diviziunea celulelor sau ce?

| Lioana a răspuns:

Oamenii nu au avut o evolutie in sensul asta iar durata medie de viata a tot scazut de-a lungul timpului.
Da, s-au inventat leacuri impotriva multor boli care se considerau mortale in trecut, unele boli au fost eradicate... totusi omul traieste mai putin decat in trecut. Deci cum sa discutam de nemurire in conditiile acestea?
Factorii care reduc viata umana sunt alimentatia nesanatoasa, poluarea, stresul, accidentele care sunt mai multe decat in trecut, si asa mai departe.

| FoxyM a răspuns:

Salutare! Daca prin nemurirea creata de om te referi la tratamentele ce vindeca orice boala si la fiecare organ care a fost tratat sa nu se distrugă sau sa nu imbatraneasca, sau eliminarea tuturor accidentelor datorita sigurantei, atunci da!

Întrebări similare