| ildiko_eu a întrebat:

Cui trebuie sa ma adresez atunci cand cumpar, din greseala, un produs expirat? Si ce compensatie primesc?

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

La Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, insa nu vei primi nici o compensatie; poate doar in cazul in care ii vei actiona in instanta.
Dupa parerea mea, este moral sa il anunti initial pe comerciant, solicitandu-i sa iti inlocuiasca acel produs sau sa iti returneze banii, deoarece poate fi doar o scapare intamplatoare a acestuia. Daca refuza insa sau mai si face pe desteptul (cum mi s-a intamplat si mie o data), nu iti ramane decat sa depui o reclamatie la OPC.

| gabimaris a răspuns:

Functioneaza destul de anevoios acest serviciu OPC, acolo sunt muuulti inspectori care cer spagi grase comerciantilor prinsi cu mata in sac, acum depinde ce este mai important pentru tine: sa-ti procuri un alt produs in termen de valabilitate sau sa atragi atentia magazinului cu privire la sortarea produselor? Eu ma gandesc ca tu ai stiut unde sa te uiti pe produsul respectiv, dar daca cumpara si consuma produsul respectiv vreun copil sau vreun batran? Trebuie stopata nesimtirea comerciantilor si a celor care ii controleaza zic eu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te duci la casiera cu bonul si produsul...si ii zici ca sa ti-l schimbe sau sa iti de-a altul.parerea mea e ca nu trebuie sa faci scandal...doar daca nu accepta una din aceste doua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scz...sa ti-l schimbe sau sa iti de-a banii....is somnorosbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,
Ai mai multe variante:
1. Te intorci la magazinul de unde l-ai cumparat si incerci sa vorbesti cu seful sau sefa pentru a-l schimba cu unul bun, sau pentru a-ti fi inapoiati toti banii.
2. Daca nu se poate asa, mergi la Protectia Consumatorului cu produsul si cu bonul respectiv. De acolo, in cel mai bun caz iti vei primi banii inapoi.
3. Daca nici la Protectia Consumatorului nu a functionat, actionezi magazinul in judecata ca expun marfuri expirate. Numai de aici poti cere despagubiri materiale care sa fie un pic mai mari decat pretul platit pentru produs.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista OPC, dar trebuie sa ai bonul care dovedeste de unde ai achizitionat produsul. Intrebarea este, de ce nu te uiti la data expirarii cind cumperi ceva, dureaza citeva secunde.

| Dragon01 a răspuns:

laughing Eu am patit asta acum cateva saptamani,am cumparat o sticla cu apa minerala expirata de cateva saptamani,am fost la magazin si i-am zis sa mi-o schimbe,a zis ca nu are decat de aialaughing vindea apa minerala expiratalaughing.am luat sticla si am plecat,am chiemat protesctia consumatorului,i-a dat o amenda de si-a inchis magazinu ca sa poata sa o plateasca, pentru o apalaughing Asa le trebuie, nu au dreptul sa isi bata joc de clienti.

| rodica_6923 a răspuns:

Trebuie sa te duci la O. P. C protectia cumparatorului, si acum depinde ori iti schimba produsul ori iti da contravaloare produsului