| DanielOvO a întrebat:

Cum a murit sf parascheva. mai in detaliu am de facut un referat. plz cat mai repede dau fundita

4 răspunsuri:
| DayByDay a răspuns:

La numai 27 de ani, Parascheva şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu şi a fost înmormântată lângă mare. După câţiva ani, valurile au adus trupul mort al unui marinar, care începuse să se descompună şi mirosea greu. În apropiere se nevoia un monah pustnic şi a cerut unor oameni să îngroape trupul marinarului. Au săpat o groapă şi au simţit cum din pământ iese un miros plăcut, dar neluând seamă la aceasta, au îngropat acolo, lângă Sfânta Parascheva, trupul marinarului. Totul s-a dat uitării, dar Dumnezeu nu îi uită pe sfinţii Săi.
Doi oameni, Gheorghe şi Eftimia, în aceeaşi noapte, au avut o vedenie în care li s-a arătat mulţime de ostaşi, dar şi pe Sfânta Parascheva, cerând să îi ia trupul şi să-l pună într-un sicriu, căci nu mai poate suporta mirosul greu al trupului marinarului. Cei doi au povestit consătenilor, iar apoi, cu sobor de preoţi, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost duse în biserica din Epivat, iar după alţii în Kallicrateia. Aici, Sfânta a făcut numeroase minuni. În prezent, sfintele sale moaşte se află la Iaşi, în Biserica Sfinţilor Trei Ierarhi.

http://www.condeiulardelean.ro/......-octombrie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu fiindca n-am fost contemporan cu ea; dar despre morti..., numai bine, cum se zice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu bine textu ca paraschiva a dat hainutele ei la un om sarac e foarte miloasa si aia cu moryi sa moara ea nu noi